Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona www.museuciencies.cat El Museu de Ciències Naturals de Barcelona disposa de quatre espais situats a tres parcs emblemàtics de la ciutat: la Ciutadella, Montjuïc i el Fòrum.
(79)

A la Ciutadella, es troben el Museu Martorell (antic edifici de Geologia) i el Laboratori de Natura al Castell dels Tres Dragons (antic edifici de Zoologia). A Montjuïc s'hi ubiquen el Jardí Botànic, centre de referència de la conservació de la flora mediterrània, i l'Institut Botànic (Centre mixt CSIC - Ajuntament de Barcelona). A la mateixa muntanya també hi ha el Jardí Botànic Històric, que recentment ha reobert les seves instal·lacions al públic. Al Fòrum s'hi troba el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, on s'hi allotgen les noves instal·lacions destinades principalment als programes públics (exposicions, tallers, conferències, mediateca...). NORMES D'ÚS DE LA PÀGINA Aquesta pàgina és un lloc d’intercanvi en el qual difondre, comentar i compartir informació relacionada amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. És un mitjà per escoltar-vos i farem tot el possible per contestar les vostres sol•licituds i dubtes. Tots els fans d’aquesta pàgina son lliures de participar i comentar en les publicacions. Per a garantir un ambient de diàleg i convivència us recomanem seguir algunes normes indispensables: • Els fans han de respectar les Condicions Generals d’Ús de Facebook. • Les publicacions a la pàgina son de caràcter públic a Facebook, per tant, el propi usuari n’és el responsable. Per això, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona recomana no publicar informació personal pròpia. • Les publicacions i comentaris han d’estar relacionats amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i està prohibit fer spam (publicitat no autoritzada o promocions), promoure activitats il•legals, violar el copyright o la propietat intel•lectual d’un altre o qualsevol llei o regulació local, regional o internacional. • Tots els comentaris i publicacions amb caràcter racista, agressiu, pornogràfic, ofensiu, enganyós o fraudulent, o suposi un atac o difamació contra qualsevol persona, marca, organització o col•lectiu social seran immediatament eliminat. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es reserva el dret de suprimir qualsevol contingut que no respecti les normes prèviament assenyalades. Qualsevol que pengi repetidament continguts que no les respectin, serà bloqueja i se l’exclourà de la participació en aquesta pàgina de Facebook.

Funcionando como de costumbre

Descobreix el nostre parentiu amb els altres primats i esbrina de quina manera les diferents espècies s’han adaptat a so...
04/11/2020

Descobreix el nostre parentiu amb els altres primats i esbrina de quina manera les diferents espècies s’han adaptat a sobreviure en una gran diversitat d’hàbitats. Aprèn com mengen, es mouen, es comuniquen i sobreviuen els primats en un entorn en canvi constant.

Al món, ja som més de 7.000 milions d’éssers humans i les nostres activitats posen la major part dels nostres parents més propers en un risc d’extinció creixent. Actuem conjuntament per tractar de salvar-los abans no sigui massa tard!

Últims dies de l'exposició "Micos. Una història de primats".

Més informació:
https://museuciencies.cat/exposicio_temporal/micos-una-historia-de-primats/

#MicosMCNB
#Primats

Qui som? D’on venim? Cap on anem? L’Homo sapiens mai no para de fer-se preguntes sobre el seu passat, present i futur. A...
30/10/2020

Qui som? D’on venim? Cap on anem? L’Homo sapiens mai no para de fer-se preguntes sobre el seu passat, present i futur. Alhora, en el moment de situar-nos en el si de la natura, sovint ens hem reservat una posició privilegiada. Abans, quan l’únic discurs era el mite, vàrem considerar a l’ésser humà com l’obra perfecte de la Creació; després, en aparèixer el pensament lògic, i la ciència, va costar allunyar-se d’aquesta visió antropocèntrica.

Així no és estrany que proliferés la idea de què la separació entre el món animal i humà radicava en la fabricació d’eines, en la capacitat de tenir llenguatge o, fins i tot, en accions i sentiments com enganyar i estimar. Avui sabem que no això no és cert. Compartim molt amb la resta d’éssers vius, sobretot amb els nostres cosins primats.

I la cultura? És quelcom únicament humà? O existeixen tradicions culturals en d’altres societats de primats? Quina és l’autèntica història sobre l’origen i evolució del primat cultural? Millor dit… dels primats culturals?

Jordi Serrallonga.

Ho parlarem en el debat "Orígens i evolució del primat cultural" que el Museu ha organitzat dins el cicle #PrimatsCiènciaiSocietat , en el marc de l'exposició #MicosMCNB.

Comptarem amb convidats de luxe!

-Josep Call, catedràtic d’Orígens Evolutius de la Ment a la Universitat de St. Andrews, especialitzat en cognició de primats, i director del Budongo Research Unit, Edinburgh Zoo
- Cristina Sáez, periodista de La Vanguardia, especialitzada en ciència
- Miquel Llorente, primatòleg, director científic de l’IPRIM

Moderarà el debat Jordi Serrallonga

📆 Dimecres 4 de novembre, de 18 a 20h

🔎 Zoom

🙉 Inscripcions a l'enllaç:
https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=ZOO&property=ZOO&codiActiv=940

📷 Jordi Serrallonga

#MicosMCNB
#PrimatsCiènciaiSocietat
#Zoom
#evolucio
#culturaprimats

A causa de les noves mesures adoptades pel Govern contra la Covid-19, el Museu cancel·la totes les activitats presencial...
30/10/2020

A causa de les noves mesures adoptades pel Govern contra la Covid-19, el Museu cancel·la totes les activitats presencials a totes les seves seus, així com l'espai del Niu de Ciència, la Mediateca i la Biblioteca.
Es mantenen obertes totes les exposicions i les activitats online.
Aforament limitat al 33%.
Aquestes mesures són vàlides fins el 12 de novembre.

Consulteu al programació a
▶️ https://museuciencies.cat/visitans/activitats-per/tots-els-publics/

19/10/2020
Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc

L’exposició #MesqueAbellesMCNB mostra el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial, de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra.

Vine i descobreix l’estreta relació entre les plantes i els insectes pol·linitzadors a la nova exposició del Jardí Botànic de Barcelona.

A partir del 20 d’octubre.

Més informació:
https://museuciencies.cat/exposicio_temporal/mes-que-abelles/

#GreenWeek
#MesqueAbelles

Produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració de F E C Y T · Ciencia e Innovación ·, European Commission, Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya. i Barcelona.cat.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo
19/10/2020

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo

Com s’expressen els micos? Són bons fent teatre? En aquest #NiuViu, explorarem l’expressió del nostre cos per conèixer e...
15/10/2020

Com s’expressen els micos? Són bons fent teatre?
En aquest #NiuViu, explorarem l’expressió del nostre cos per conèixer el primat que portem dins, a partir de diferents recursos teatrals.

Amb la col·laboració de l’expert en teatre, Aitor Vinagret.

Taller familiar per nens de 3 a 6 anys.

📅 Dissabte 17 d'octubre
Reserva de places al link: 🐵
https://museuciencies.cat/activitats/2020-10-17_quin_mon_de_mones/

Voleu conèixer de primera mà com es duen a terme les tasques de conservació i restauració de les col·leccions del Museu?...
07/10/2020
Visita el Museu amb la conservadora - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Voleu conèixer de primera mà com es duen a terme les tasques de conservació i restauració de les col·leccions del Museu?
Obertes les inscripcions a la visita comentada amb la conservadora:

📅 Diumenge 18 d'octubre
⌚️ De 12 a 13h
Inscripcions:
🔗https://museuciencies.cat/activitats/visita-el-museu-amb-la-conservadora/

Aforament màxim de 10 persones (inclosos adults i infants), per assegurar el compliment de les mesures preventives contra la Covid-19.

Com evitem el deteriorament dels exemplar exposats? A càrrec de Maria Vila, tècnica de Conservació Preventiva i Restauració del Museu.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo
01/10/2020

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo

28/09/2020
S'obre la temporada del Club dels Llunàtics i Llunàtiques

S'obre la temporada tardor-hivern del Club dels Llunàtics i Llunàtiques del Museu. Una temporada amb novetats i diferent, però mantenint l'esperit de les tertúlies que caracteritza el Club. Tindrem les dues primeres dedicades al món dels primats, en el marc de l’exposició Micos, una història de primats que acaba el proper 29 de novembre i la tercera en el marc de l’any Joan Perucho, del que el Museu es fa ressò amb l’exposició Vampirs al Fòrum que es podrà visitar a partir del 10 de desembre a l’espai Ciència i més.

En Jordi Serrallonga, arqueòleg,naturalista i assessor del Museu i moderador de les tertúlies ens fa un avançament del que serà el Club.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo
21/09/2020

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo

Ja estem a punt per la #Mercè20 ! Vine a gaudir el proper dijous 24 de la jornada de #portesobertes i les activitats pro...
21/09/2020
Ja estem a punt per la Mercè 2020! - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Ja estem a punt per la #Mercè20 ! Vine a gaudir el proper dijous 24 de la jornada de #portesobertes i les activitats programades.
T'hi esperem!

➡️https://museuciencies.cat/ja-estem-a-punt-per-la-merce-2020/

Aquest any també celebrem les festes de la Mercè al Museu. Amb la següent proposta d’activitats: Portes obertes El proper dijous 24, dia de la Mercè hi haurà jornada de portes obertes al Museu (Parc del Fòrum) i al Jardí Botànic (Parc de Montjuïc) d’11 a 20h. Aprofiteu també per gaudir...

Alguna vegada t’has parat a escoltar bé tots els sons que hi ha en una pel·lícula?La pluja, caminar sobre les pedres, el...
17/09/2020
NiuViu: Com sona el Niu? - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Alguna vegada t’has parat a escoltar bé tots els sons que hi ha en una pel·lícula?
La pluja, caminar sobre les pedres, el vent… Com es creen aquests sons?
En aquest NiuViu comptarem amb la col·laboració de l’especialista en efectes sonors per a cinema i televisió Edgar Vidal. Amb ell crearem diferents sons a partir de materials naturals.

Acabarem la sessió projectant un curt d’animació on haurem introduït els sons que hem creat.

Per a infants de 3 a 6 anys.

🔗https://museuciencies.cat/activitats/2020-09-19_com_sona_el

Crearem diferents sons a partir de materials naturals. Per a infants de 3 fins a 6 anys.

Festival FYJA
09/09/2020

Festival FYJA

Situado en una pendiente del Parque de Montjuïc, el Jardí Botànic de Barcelona ofrece a sus visitantes un paseo diferente en cada estación del año a través de la vegetación de las cinco regiones del mundo con clima mediterráneo.
La función del Jardín es preservar y dar a conocer colecciones de plantas mediterráneas de todo el mundo. En 1988 la ciudad de Barcelona convocó a un concurso internacional el proyecto de un nuevo Jardín Botánico para la ciudad. Dicho concurso fue ganado por un equipo interdisciplinario formado por los arquitectos Carlos Ferrater y Josep Lluís Canosa, la arquitecta paisajista Bet Figueras, el horticultor Artur Bossy y el biólogo Joan Pedrola. Las obras comenzaron en 1991 y fue inaugurado en abril de 1999.
#imaginandounmejorrescate #ideas #museodeplantasvivas #salvemoseljardinbotanicodelbosquedechapultepec

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El 16 de setembre torna #AskaCurator Day ! Enguany fa 10 anys! El #museuciencies torna a participar. Tens preguntes? Què...
09/09/2020
Ask a Curator Day fa 10 anys! - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El 16 de setembre torna #AskaCurator Day ! Enguany fa 10 anys! El #museuciencies torna a participar. Tens preguntes? Què vols saber dels museus i centres culturals? T'hi esperem!

@MarDixon

@AskACurator

https://museuciencies.cat/ask-a-curator-day-fa-10-anys/

El 2010 es va iniciar la iniciativa Ask a Curator Day a les xarxes socials, en concret a Twitter, aprofitant el gran poder de connexió que oferien i amb l’objectiu de fomentar una interacció directa amb les i els comissaris, conservadores i conservadors de museus de tot el món. Obrir portes a u...

Fins el 10 de setembre encara podeu gaudir de les activitats especials d'estiu que el Museu ha preparat per vosaltres. A...
07/09/2020
Aquest estiu refresca't al Museu! - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Fins el 10 de setembre encara podeu gaudir de les activitats especials d'estiu que el Museu ha preparat per vosaltres. A què espereu? Últims dies!

#EstiualMuseu
#Fidestiu

Més informació:
➡️https://museuciencies.cat/aquest-estiu-refrescat-al-museu/

Quins plans tens per aquest estiu? Et proposem tot un seguit d’activitats i exposicions del Museu i del Jardí per tal en gaudeixis a la fresca de la ciència i les ciències naturals. T’hi apuntes? Activitats L’arbre dels micos L’arbre dels micos és un taller que trobareu al Museu del parc...

Quins plans tens per demà diumenge? Si estàs a #Barcelona  aprofita la jornada de #portesobertes del Museu i del Jardí B...
05/09/2020

Quins plans tens per demà diumenge? Si estàs a #Barcelona aprofita la jornada de #portesobertes del Museu i del Jardí Botànic. Entrada lliure d'11 a 20h. Vens?

#Sabiesque al Jardí Botànic pots viatjar per totes les mediterrànies del món? Seguint l’itinerari principal o endinsant-...
03/09/2020

#Sabiesque al Jardí Botànic pots viatjar per totes les mediterrànies del món?

Seguint l’itinerari principal o endinsant-se per la capriciosa xarxa de camins es descobreixen les plantes més característiques dels principals paisatges vegetals mediterranis. Una observació acurada permet comprovar les similituds i les diferències que presenten i, alhora, descobrir alguns trets morfològics comuns a moltes plantes adaptades al clima mediterrani.

Vine a descobrir-ho!

➡️https://museuciencies.cat/el-nat/les-seus/jardi-botanic-de-barcelona/arees-del-jardi/

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo
31/08/2020

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo

Queden pocs dies perquè s'acabin les vacances. Encara tens temps de venir a prendre la fresca al Museu i gaudir de les s...
27/08/2020
Aquest estiu refresca't al Museu! - Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Queden pocs dies perquè s'acabin les vacances. Encara tens temps de venir a prendre la fresca al Museu i gaudir de les seves activitats i exposicions.

Més informació:
https://museuciencies.cat/aquest-estiu-refrescat-al-museu/

#EstiualMuseu
#LaCulturaesSegura

Quins plans tens per aquest estiu? Et proposem tot un seguit d’activitats i exposicions del Museu i del Jardí per tal en gaudeixis a la fresca de la ciència i les ciències naturals. T’hi apuntes? Activitats L’arbre dels micos L’arbre dels micos és un taller que trobareu al Museu del parc...

Jardí Botànic de la Universitat de València
14/08/2020

Jardí Botànic de la Universitat de València

🌵🌾🌴Com cada dijous us recomanen un jardí de l'#AlMJB. I hui és el torn del #JardíBotànicDeBarcelona, en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
En aquest original jardí podràs contemplar la gran similitud que tenen els paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb els de la conca mediterrània, a través d’una ampla representació de la flora de les regions del món que comparteixen el nostre clima.

No pots deixar passar l'oportunitat de visitar-lo, passejar per la seua xarxa de camins, admirar la seua arquitectura única i gaudir d’unes meravelloses vistes!
👉 https://ir.uv.es/eoKEE4z

#paisatgesmediterranis

Demà 11 d'agost  Neus Ibañez, conservadora del Museu ens parlarà del Gabinet Salvador i el llegat científic d'aquesta fa...
10/08/2020

Demà 11 d'agost Neus Ibañez, conservadora del Museu ens parlarà del Gabinet Salvador i el llegat científic d'aquesta família calellenca al llarg de 500 anys.

Lloc: pati del Museu-Arxiu Municipal de Calella
Hora: 21h

Quins plans tens per aquest estiu? Si ets per Barcelona et proposem tot un seguit d’activitats i exposicions del Museu i...
05/08/2020

Quins plans tens per aquest estiu? Si ets per Barcelona et proposem tot un seguit d’activitats i exposicions del Museu i del Jardí per tal en gaudeixis a la fresca de la ciència i les ciències naturals. T’hi apuntes?

▶️https://museuciencies.cat/aquest-estiu-refrescat-al-museu/

#EstiualMuseu

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo
03/08/2020

Museu de Ciències Naturals de Barcelona's cover photo

Aquest estiu refresca't amb les nostres exposicions! Si ets per Barcelona aprofita per gaudir a la fresca de les nostres...
31/07/2020

Aquest estiu refresca't amb les nostres exposicions! Si ets per Barcelona aprofita per gaudir a la fresca de les nostres exposicions:
- Micos. Una història de primats
- Outbreak. Epidèmies en un món connectat
- Exposició permanent Planeta vida
- Terrat Viu. La coberta verda del Museu
- Les mediterrànies del món, Jardí Botànic

➡️https://museuciencies.cat/visitans/exposicions/exposicions-temporals/en-curs/

#EstiualMuseu

A la merla del Jardí Botànic li roda el cap! Participeu en el joc de pistes quan visiteu el jardí, descobriu-ne el motiu...
28/07/2020

A la merla del Jardí Botànic li roda el cap! Participeu en el joc de pistes quan visiteu el jardí, descobriu-ne el motiu i emporteu-vos un lot de llibres!

A la merla del Jardí li roda el cap! Quina de les vuit plantes que ha picotejat li ha provocat aquest malestar? Per descobrir-ho, haureu de fer el mateix recorregut que l’ocell.

En cadascuna de les vuit plantes trobareu una pista. Cada pista és una característica de la planta que esteu observant i que comparteix amb la planta que li fa rodar el cap a la merla. Sumant les vuit pistes, acabareu obtenint una descripció de la planta que ha causat l’emmetzinament a la merla. Pareu atenció! Només una de les vuit espècies compleix totes les característiques descrites en les pistes.

Més informació:
https://edunat.museuciencies.cat/em-roda-el-cap/

#EmRodaelCap
#estiualmuseu
#Edunat

NEMO report on digitisation and copyright – challenges of making museum collections accessible online
16/07/2020
NEMO report on digitisation and copyright – challenges of making museum collections accessible online

NEMO report on digitisation and copyright – challenges of making museum collections accessible online

In order to identify challenges that museums in Europe encounter when digitising their collections and establishing online access to them, NEMO conducted a survey on digitisation and copyright. The findings and recommendations have been gathered in a report, which is published today on 15 July 2020....

Dirección

Leonardo Da Vinci, 4-5, Parc Del Fórum
Barcelona
08019

By metro L4 (yellow line) to El Maresme-Fòrum (Rambla Prim exit) By tramvia T4. To Fòrum By bus Bus numbers: 43, 41, 7, 141, 36, 99 (Barcelona Bus Túristic. Ruta Verda 'Green Route', functioning from April 15 to September 25th) B23 By car Parking is available at the Fòrum building and in the nearby Diagonal Mar shopping centre. By Bicing Nearest stations: Pujades and Ramon Torró. (Bicing is a public bike hire service available for locals only as registration is required).

Teléfono

932 566 002

Página web

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Museu de Ciències Naturals de Barcelona publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato El Museo

Enviar un mensaje a Museu de Ciències Naturals de Barcelona:

Videos

Categoría

Our Story

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució científica dedicada a la recerca, conservació i divulgació de la biodiversitat natural del nostre país i l'entorn mediterrani.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona disposa de quatre espais situats a tres parcs emblemàtics de la ciutat: la Ciutadella, Montjuïc i el Fòrum. A la Ciutadella, es troben el Museu Martorell i el Laboratori de Natura al Castell dels Tres Dragons. A Montjuïc s'hi ubiquen el Jardí Botànic i l'Institut Botànic (Centre mixt CSIC - Ajuntament de Barcelona). A la mateixa muntanya també hi ha el Jardí Botànic Històric. Al Fòrum s'hi troba el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, on s’allotgen les instal·lacions destinades principalment a programes públics: exposicions, tallers, conferències, mediateca, etc…

Museos cercanos


Otros Museo de ciencias en Barcelona

Mostrar Todas

Comentarios

Compartimos: Jorge Wagensberg – Medalla del Mérito Científico de Barcelona Jorge Wagensberg, matemático, científico, museólogo y divulgador, entre muchas de sus facetas, ha recibo a título póstumo la Medalla del Mérito Científico del Ayuntamiento de Barcelona. El acto ha estado presidido por la alcaldesa Ada Colau. VER:
¿Estas abierto hoy? Gracias!
The building is in itself an attraction and it is also close to the beautiful skyscraper Diagonal Zero Zero. The collection is good but putting some of them in shelves can be hard to look at. My favorite were the rocks and minerals.
Buen día. Hace varios días que intento comunicarme con ustedes respecto a la visita al Jardín Botánico de Barcelona y al Jardín Histórico. Necesito urgente respuesta. Gracias!!
Donem les gràcies al sr. Guillem per haver-nos explicat el parc avui dematí. Tornarem! Hi ha molt aaprendre. Aina. Inst. Apel·les Mestres.
Ja podeu seguir-me a la pàgina de fb http://facebook.com/observantbarcelona … No ho dubteu en fer "me gusta" a la pàgina i podreu seguir les meves fotografies.
Alo
Another article
My name is Gary L Thompson I am the sole discover of the Mosasaur Prognathadon stadtmani that you have a casting of in your Museum, This specimen was found in Cedaredge, Colorado in 1975. It took over 40 years to get the complete casting of this mosasaur. I thought maybe this might be of interest for you since this is an extremely rare fossilized specimen from about 85 million years ago and the fossilized marine reptile is the only one ever found on the western side of the prehistoric sea that once covered an area ranging from Utah to Kansas and Nebraska. It was a ferocious creature approximately 35 feet long. The excavated skull bones remain the property of Brigham Young University’s Paleontology Museum."