GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

GVA Museo de Bellas Artes de Valencia Benvinguts a la pàgina oficial a Facebook del Museu de Belles Arts de València
(377)

El Museu de Belles Arts de València és el referent museístic més important de la Comunitat Valenciana. Des de la seua fundació en 1837 fins al moment actual, ha sigut testimoni de nombrosos avatars units a l'esdevindre històric de la ciutat de València. Fonamentalment està format per una gran pinacoteca i un ampli fons de dibuixos i gravats, a més d'escultures, peces arqueològiques, fragments arquitectònics, fotografies i arts decoratives.

Arribat l’equador del mes d’agost, algunes persones iniciaran ara el seu temps de descans estival, mentres que unes altr...
16/08/2024

Arribat l’equador del mes d’agost, algunes persones iniciaran ara el seu temps de descans estival, mentres que unes altres retornaran al seu treball després d'haver-lo esgotat.

Per a totes, el Museu de Belles Arts de València continua sent un fantàstic lloc de trobada on passar el temps lliure del qual disposem en estos dies de forta calor.

📷 > Francisco Lozano (1912-2000): ‘Paisatge d'Alacant. Platja de Sant Gabriel’, ca. 1960, oli sobre tela. Museu de Belles Arts de València.

- - -

Llegado el ecuador del mes de agosto, algunas personas iniciarán ahora su tiempo de descanso estival, mientras que otras retornarán a su trabajo tras haberlo agotado.

Para todas, el Museo de Bellas Artes de València sigue siendo un fantástico lugar de encuentro donde pasar el tiempo libre del que disponemos en estos días de calor sofocante.

📷 > Francisco Lozano (1912-2000): ‘Paisaje de Alicante. Playa de San Gabriel’, ca. 1960, óleo sobre lienzo. GVA Museo de Bellas Artes de Valencia.




El pròxim dijous 15 d’agost, festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu, el Museu de Belles Arts de València estarà obe...
13/08/2024

El pròxim dijous 15 d’agost, festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu, el Museu de Belles Arts de València estarà obert en el seu horari habitual: de 10:00 a 20:00 hores.

- - -

El próximo jueves 15 de agosto, festividad de la Asunción de la Virgen, el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia estará abierto en su horario habitual: de 10:00 a 20:00 horas.






(📷 : Alfonso Legaz)

Si estàs buscant un pla cultural per al cap de setmana, et recordem que en el Museu de Belles Arts de València pots visi...
09/08/2024

Si estàs buscant un pla cultural per al cap de setmana, et recordem que en el Museu de Belles Arts de València pots visitar l'exposició 'Antonio Muñoz Degraín. El paisatge dels somnis', amb 52 obres del genial mestre valencià del qual en 2024 es complixen 100 anys de la seua mort.

Recorda que el nostre horari és de dimarts a diumenge, de 10:00 a 20:00 h.

- - -

Si estás buscando un plan cultural para el fin de semana, te recordamos que en el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia puedes visitar la exposición 'Antonio Muñoz Degraín. El paisaje de los sueños', con 52 obras del genial maestro valenciano del que en 2024 se cumplen 100 años de su muerte.

Recuerda que nuestro horario es de martes a domingo, de 10:00 a 20:00 h.






02/08/2024

L'exposició 'Antonio Muñoz Degraín. El paisatge dels somnis' commemora en el Museu de Belles Arts de València el primer centenari de la mort de l'artista, un dels pintors valencians més rellevants del període d’entresegles i el major representant del modernisme i el simbolisme en el paisatgisme espanyol.

Fins al 13 d’octubre de 2024.

Vídeo complet a YouTube > youtube.com/watch?v=0VLubiVbSwA

- - -

La exposición 'Antonio Muñoz Degraín. El paisaje de los sueños' conmemora en el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia el primer centenario de la muerte del artista, uno de los pintores valencianos más relevantes del período de entresiglos y el mayor representante del modernismo y el simbolismo en el paisajismo español.

Hasta el 13 de octubre de 2024.

Vídeo completo en YouTube > youtube.com/watch?v=0VLubiVbSwA






El Museu de Belles Arts de València posa en marxa a partir del pròxim mes de setembre el seu primer grup de lectura esta...
31/07/2024

El Museu de Belles Arts de València posa en marxa a partir del pròxim mes de setembre el seu primer grup de lectura estable, 'Pinten llibres', de la idea i l'activació del qual és responsable Álvaro de los Ángeles, assagista, comissari d'exposicions, editor i docent.

Per a esta primera edició del nostre grup de lectura s'han programat quatre sessions durant l'últim trimestre de 2024.

Podeu consultar ací tota la informació sobre esta nova activitat que unifica dos universos, el literari i el pictòric 👉 breu.gva.es/b/fjuTEVDHQU

Animeu-vos a participar!!

- - -

El GVA Museo de Bellas Artes de Valencia pone en marcha a partir del próximo mes de septiembre su primer grupo de lectura estable, 'Pintan libros', de cuya idea y activación es responsable Álvaro de los Ángeles, ensayista, comisario de exposiciones, editor y docente.

Para esta primera edición de nuestro grupo de lectura se han programado cuatro sesiones durante el último trimestre de 2024.

Podéis consultar aquí toda la información sobre esta nueva actividad que unifica dos universos, el literario y el pictórico 👉 breu.gva.es/b/qVTcYyjkSf

¡¡Animaos a participar!!





Hoy estamos revisando con la directora del GVA Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, Gemma M.ª C...
26/07/2024

Hoy estamos revisando con la directora del GVA Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, Gemma M.ª Contreras, una de las piezas que hemos estado incorporando a la colección permanente tras su regreso de Madrid.

La tabla de Jacomart que representa al ángel san Gabriel en el díptico de la Anunciación ha pasado al taller de Restauración después de sufrir un percance tras su instalación en sala: el travesaño de madera instalado en una antigua restauración de la obra y que sujetaba la tabla se ha desprendido del panel a causa de un proceso de cristalización de las colas que lo unían a la pieza y las juntas de las tablas se han abierto, lo que imposibilita que la obra pueda exhibirse por el momento.

En su lugar, se ha incorporado a la colección permanente el fantástico ‘Retablo del Juicio Final con san Miguel’ del Maestro de Artés (¿Pere Cabanes?), obra realizada a finales del siglo XV, ejemplo significativo de los numerosos testimonios con el tema del Juicio Final en la pintura valenciana del finales del siglo XV y principios del XVI.




Estos dies estem treballant de ple en la reincorporació a la col·lecció permanent de les més de cent obres que han forma...
25/07/2024

Estos dies estem treballant de ple en la reincorporació a la col·lecció permanent de les més de cent obres que han format part de l'exposició 'La col·lecció del Museu de Belles Arts de València. Entre el Bosco i Sorolla', que es va clausurar el passat dia 14 de juliol en la seu de la Fundació María Cristina Masaveu Peterson de Madrid, perquè pugueu admirar-les de nou a les sales del Museu de Belles Arts de València.

- - -

Estos días estamos trabajando de pleno en la reincorporación a la colección permanente de las más de cien obras que han formado parte de la exposición 'La colección del Museo de Bellas Artes de Valencia. Entre el Bosco y Sorolla', que se clausuró el pasado día 14 de julio en la sede de la Fundación María Cristina Masaveu Peterson de Madrid, para que podáis admirarlas de nuevo en las salas del GVA Museo de Bellas Artes de Valencia.




Recordeu que dissabte que ve, 20 de juliol, el Museu de Belles Arts de València prolongarà el seu horari d'obertura fins...
17/07/2024

Recordeu que dissabte que ve, 20 de juliol, el Museu de Belles Arts de València prolongarà el seu horari d'obertura fins a les 24h amb motiu de la organitzada per l'Ajuntament de València dins dels actes de la .

Podreu visitar tota la nostra col·lecció permanent, especialment les sales dedicades a Muñoz Degraín, Sorolla, Pinazo i els Benlliure, així com l'exposició temporal 'Antonio Muñoz Degraín. El paisatge dels somnis' que celebra el centenari de la mort del pintor valencià, el major representant del modernisme i el simbolisme en el paisatgisme espanyol.



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

Ja podeu visitar al Museu de Belles Arts de València l'exposició que celebra el primer centenari de la mort del pintor v...
05/07/2024

Ja podeu visitar al Museu de Belles Arts de València l'exposició que celebra el primer centenari de la mort del pintor valencià Antonio Muñoz Degraín (1840-1924).

Esta exposició, amb cinquanta-dos obres procedents de quatre institucions públiques, el Museo de Málaga, la Biblioteca Nacional de España, el Museo Nacional del Prado i el Museu de Belles Arts de València, pretén resituar Antonio Muñoz Degraín dins de la pintura espanyola d'entresegles. L'artista, que ha sigut moltes vegades tractat com una raresa dins de l'escola valenciana i de qui s'ha ressaltat de manera insistent el seu ús personal del color i la llum, va ser, no obstant això, el major representant del modernisme i el simbolisme en el paisatgisme espanyol.

Recordeu que el nostre horari és de dimarts a diumenge, de 10:00 a 20:00 h.






GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

El GVA Museo de Bellas Artes de Valencia ha presentado a los medios su nueva propuesta expositiva, ‘Antonio Muñoz Degraí...
04/07/2024

El GVA Museo de Bellas Artes de Valencia ha presentado a los medios su nueva propuesta expositiva, ‘Antonio Muñoz Degraín. El paisaje de los sueños’, que reivindica al pintor valenciano como precursor de la modernidad artística en el centenario de su muerte.

Muñoz Degraín pertenece a la nutrida generación de artistas de finales del siglo XIX que dio a la pintura valenciana de este momento el calificativo de Edad de Plata de las artes. Su búsqueda constante de nuevas y originales formulaciones estéticas refleja a un pintor de gran inquietud, interesado constantemente por la exploración y la experimentación.

La presentación ha estado a cargo de la directora general de Patrimonio Cultural (GVA Cultura i Esport), el director del Museo de Bellas Artes de València y co-comisario de la muestra, Pablo González Tornel, y la historiadora del arte y profesora de la Universitat de València - UV, Ester Alba Pagán, co-comisaria de la exposición.

La inauguración oficial tendrá lugar esta tarde, a las 18:00 h.






Dijous que ve, 4 de juliol, a les 18:00 h, el Museu de Belles Arts de València inaugurarà l'exposició 'Antonio Muñoz Deg...
02/07/2024

Dijous que ve, 4 de juliol, a les 18:00 h, el Museu de Belles Arts de València inaugurarà l'exposició 'Antonio Muñoz Degraín. El paisatge dels somnis', per a celebrar el primer centenari de la mort del pintor valencià, ocorreguda el 12 d'octubre de 1924, un dels creadors més singulars i originals del seu temps, connectat amb els plantejaments estètics més innovadors, i precursor de la modernitat artística a Espanya.

La mostra, que podrà visitar-se fins al 13 d'octubre, presenta un total de cinquanta-dos obres procedents del Museu de Màlaga, la Biblioteca Nacional d'Espanya, el Museu Nacional del Prado o el propi Museu de Belles Arts de València.

ℹ > breu.gva.es/b/h6eNzA8ovL

- - -

El próximo jueves, 4 de julio, a las 18:00 h, el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia inaugura la exposición 'Antonio Muñoz Degraín. El paisaje de los sueños', para celebrar el primer centenario de la muerte del pintor valenciano, ocurrida el 12 de octubre de 1924, uno de los creadores más singulares y originales de su tiempo, conectado con los planteamientos estéticos más innovadores, y precursor de la modernidad artística en España.

La muestra, que podrá visitarse hasta el 13 de octubre, presenta un total de cincuenta y dos obras procedentes del Museo de Málaga, la Biblioteca Nacional de España, el Museo Nacional del Prado o el propio Museo de Bellas Artes de València.

ℹ > breu.gva.es/b/8U8oyKorFu







El Museu de Belles Arts de València ha finalitzat la restauració de l'obra 'El caporal Noval' d'Antonio Muñoz Degraín, q...
01/07/2024

El Museu de Belles Arts de València ha finalitzat la restauració de l'obra 'El caporal Noval' d'Antonio Muñoz Degraín, que ja s'ha incorporat a la sala de la col·lecció permanent que el Museu dedica a l'artista valencià.

La recuperació d'esta obra, un oli sobre tela de 277 x 420 cm firmat i datat per l'artista en 1910, ha sigut possible gràcies al mecenatge de la Fundación María Cristina Masaveu Peterson per a celebrar el primer centenari de la mort de Muñoz Degraín (València, 18 de novembre de 1840 - Màlaga, 12 d'octubre de 1924).

ℹ Ací trobareu més informació sobre la pintura > breu.gva.es/b/bc3z0dRZgl

- - -

El GVA Museo de Bellas Artes de Valencia ha finalizado la restauración de la obra 'El cabo Noval' de Antonio Muñoz Degraín, que ya se ha incorporado a la sala de la colección permanente que el Museo dedica al artista valenciano.

La recuperación de esta obra, un óleo sobre lienzo de 277 x 420 cm firmado y fechado por el artista en 1910, ha sido posible gracias al mecenazgo de la Fundación María Cristina Masaveu Peterson para celebrar el primer centenario de la muerte de Muñoz Degraín (València, 18 de noviembre de 1840 - Málaga, 12 de octubre de 1924).

ℹ Aquí encontraréis más información sobre la pintura > breu.gva.es/b/d9knJpw7fO




Ahir vam celebrar l'última sessió de la programació cultural del Museu de Belles Arts de València abans del parèntesi de...
20/06/2024

Ahir vam celebrar l'última sessió de la programació cultural del Museu de Belles Arts de València abans del parèntesi de l'estiu.

La proposta, ‘Cantar el vers’, va consistir en una mostra de poesia. En ella, dos artistes independents, Àgueda Segrelles i Paula Castillo, van compartir les seues creacions i ens van mostrar el seu art, combinant música i poesia. El resultat va ser una atmosfera perfecta per a dir adeu a la primavera.

Per a acabar l’acte, en format de micro obert, vam donar veu a totes les persones que van voler recitar, cantar, o tocar algun instrument per a expressar la seua creativitat.

Moltes gràcies a totes i tots els que ens acompanyeu en les vesprades dels dimecres d'arts escèniques. Tornarem després de l'estiu!!






GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

El Museo Nacional Thyssen-Bornemisza inauguró ayer la exposición dedicada a la pintora figurativa española Rosario de Ve...
18/06/2024

El Museo Nacional Thyssen-Bornemisza inauguró ayer la exposición dedicada a la pintora figurativa española Rosario de Velasco (Madrid, 1904 - Barcelona, 1991), organizada junto al GVA Museo de Bellas Artes de Valencia, que reúne una treintena de pinturas de los años 20 a los 40 del siglo pasado, los primeros y más destacados de su trayectoria artística, y una sección dedicada a su trabajo como ilustradora, hasta alcanzar la cifra de sesenta y ocho obras.

Comisariada por Miguel Lusarreta y Toya Viudes de Velasco, sobrina nieta de la artista, esta exposición redescubre y pone en valor el trabajo de una de las grandes artistas españolas de la primera mitad del siglo XX, cuya obra es un magnífico ejemplo del denominado ‘retorno al orden’ en España, un movimiento paralelo a la Nueva Objetividad alemana y al Novecento italiano, con un estilo que supo combinar tradición y modernidad.

Así, junto a obras de la artista procedentes del Museo Reina Sofía, del Museo del Traje Madrid o del Centre Pompidou de París, figura la conocida pintura de la colección del Museo de Bellas Artes de València ‘La matanza de los inocentes’, icónica obra de Rosario de Velasco realizada en 1936 con la que la artista concurrió a la Exposición Nacional de Bellas Artes de ese año en el Palacio de Cristal de Madrid.

Tras su presentación en Madrid, la muestra podrá verse en el Museo de Bellas Artes de València del 7 de noviembre de 2024 al 16 de febrero de 2025.






Demà dimecres, a les 18:00 h, última actuació de la programació d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València am...
18/06/2024

Demà dimecres, a les 18:00 h, última actuació de la programació d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb una sessió molt especial, 'Cantar el verso', recital-concert a càrrec de l'escriptora Paula Castillo Salmerón i la cantant i compositora Àgueda Segrelles.

I després, tindreu a la vostra disposició el micro obert per a recitar poemes, cantar o, en definitiva, mostrar qualsevol art o expressió artística.

Per a participar, tan sols heu d'inscriure-vos en el formulari disponible en el QR o en este enllaç > docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7XHWpz5-AZzHKfWAvhO4niGeV_Z-4IaEIFCh4soHPm3XTbw/viewform

Vos esperem!! 😉



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

Com a complement de mediació a l'exposició ‘Surrealismes. Obra gràfica de la Colección BBVA’ que vam clausurar diumenge ...
14/06/2024

Com a complement de mediació a l'exposició ‘Surrealismes. Obra gràfica de la Colección BBVA’ que vam clausurar diumenge passat dia 9, més dos-centes persones han pogut gaudir del taller de serigrafia ‘Miró Pop’ organitzat pel Museu de Belles Arts de València.

Durant les diferents sessions del taller, els participants han experimentat amb tècniques d'estampació i conceptes de forma i color de l'univers de Miró. D'esta manera han pogut comprendre i valorar l'obra i el procés creatiu de l'artista en este taller dirigit per l'artista gràfica Eixa (Isabel Ruiz Benavent).

Gràcies a totes les persones participants, sou molt creatives!!

- - -

Como complemento de mediación a la exposición ‘Surrealismos. Obra gráfica de la Colección BBVA’ que clausuramos el pasado domingo día 9, más doscientas personas han podido disfrutar del taller de serigrafía ‘Miró Pop’ organizado por el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia.

Durante las diferentes sesiones del taller, los participantes han experimentado con técnicas de estampación y conceptos de forma y color del universo de Miró. De esta manera han podido comprender y valorar la obra y el proceso creativo del artista en este taller dirigido por la artista gráfica Eixa (Isabel Ruiz Benavent).

¡¡Gracias a todas las personas participantes, sois muy creativas!!





El Museu de Belles Arts de València ha presentat la donació de huit obres del pintor valencià Francisco Sebastián (1920-...
13/06/2024

El Museu de Belles Arts de València ha presentat la donació de huit obres del pintor valencià Francisco Sebastián (1920-2013), una de les figures principals en la renovació del paisatge en la plàstica valenciana i espanyola a partir de 1950, reforçant la seua col·lecció d'obres d'art del segle XX.

La donació ha sigut realitzada pels fills de l'artista, Mercedes, Francisco i Manuel Sebastián Nicolau, amb la finalitat de completar la col·lecció d'obres d'art modern i contemporani del Museu de Belles Arts i en record del seu pare en complir-se en 2023 deu anys de la seua mort.

La presentació de la donació ha estat a càrrec de la directora general de Patrimoni Cultural (GVA Cultura i Esport), Pilar Tébar, el director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González Tornel, i els donants de les obres, els germans Sebastián Nicolau.

Ja pots visitar les obres donades a la primera planta de la nostra col·lecció permanent.

ℹ > breu.gva.es/b/pcc9RqMF5N



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

12/06/2024

Per a l'actuació de hui dimecres en el Museu de Belles Arts de València, Música Trobada ha triat les dotze ‘Canzonette italiane’ de Vicent Martín i Soler, un dels nostres compositors més internacionals que va treballar en diverses ciutats europees com Nàpols, Venècia, Viena, Londres i Sant Petersburg. La seua fama a Viena va transcendir a vegades la de Mozart, un prestigi que va aconseguir gràcies especialment a les seues òperes, ballets i sarsueles.

Les ‘Canzonette italiane’, no obstant això, són breus cançons de saló però de gran valor musical publicades a Londres en 1767. Interpretades en esta versió per Pilar Moral (soprano) i Rubén Parejo (guitarra), les seues línies senzilles, clares i melodioses adquirixen major expressivitat i colorit. D'elles, destaquem ‘La Costanza’, en especial la seua segona estrofa, “L’idol mio”, amb una melodia de gran bellesa i un delicat acompanyament. Tota una delícia!!



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

Demà dimecres, teniu una nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb el concert que Música Tro...
11/06/2024

Demà dimecres, teniu una nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb el concert que Música Trobada ens oferirà sobre les dotze delicades 'Canzonette italiane' del valencià Vicent Martín i Soler (1754-1808).

Les 'Canzonette italiane', amb la veu de Pilar Moral (soprano) i Rubén Parejo a la guitarra, són un bon exemple de l’estil melòdic clar i senzill, dolçament expressiu, i estan dedicades especialment a les dames.

👉 12 juny, 18:00 h. Accés lliure fins a completar aforament

ℹ Consulteu ací la programació del trimestre 2 > breu.gva.es/b/xJIrPfodQm



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

En la última sección de la exposición ‘Fieramente humanos’, titulada ‘Arañar las sombras. Mártires y penitentes’, se pue...
07/06/2024

En la última sección de la exposición ‘Fieramente humanos’, titulada ‘Arañar las sombras. Mártires y penitentes’, se pueden ver diferentes retratos de santos y santas del Barroco en España, cuyas imágenes se caracterizaron, además de por su realismo, por su intenso sufrimiento, en un contexto en el que la empatía por el padecimiento ajeno se convirtió en uno de los recursos principales para conseguir el éxito del simulacro artístico. Sufrir por el sufrimiento ajeno, compadecerse, se convirtió en un eje central del hecho religioso.

Humanos y divinos, decrépitos y hermosos, pecadores y santos, cercanos y lejanos, los simulacros de la santidad se muestran tan atractivos sensorialmente hoy como en el siglo XVII. Si algo entendieron bien los artistas del Barroco fue cómo los sentidos conectan la realidad sensible con la mente y el corazón del ser humano, y los santos y santas de madera, lienzo y óleo fabricados entonces siguen siendo hoy 'fieramente humanos', tan reales como quienes los miraron y los siguen mirando.

Últimos días para visitar la exposición 'Fieramente humanos. Retratos de santidad barroca' en el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia. Hasta el domingo día 9 de junio.

Organizada en colaboración con el Museo Carmen Thyssen Málaga.





Des de hui ja podeu visitar l'obra 'Correguda de joies' d'Antonio Fillol, que s'ha incorporat a la col·lecció permanent ...
06/06/2024

Des de hui ja podeu visitar l'obra 'Correguda de joies' d'Antonio Fillol, que s'ha incorporat a la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts de València.

La pintura, un oli sobre tela de 200,5 x 249,5 cm, està datada en 1920 i en ella es mostra la tradició valenciana centenària que consistix en una competició eqüestre per la platja, i que encara continua celebrant-se en la pedania de Pinedo.

L'obra va ser adquirida pel Ministeri de Cultura l'any passat i adscrita al Museu de Belles Arts de València.

Si voleu saber més sobre esta singular pintura d'Antonio Fillol, consulteu ací > breu.gva.es/b/FYFMX9AAsd

- - -

Desde hoy ya podéis visitar la obra 'Correguda de joies' de Antonio Fillol, que se ha incorporado a la colección permanente del GVA Museo de Bellas Artes de Valencia.

La pintura, un óleo sobre lienzo de 200,5 x 249,5 cm, está fechada en 1920 y en ella se muestra la tradición valenciana centenaria que consiste en una competición ecuestre por la playa, y que aún continúa celebrándose en la pedanía de Pinedo.

La obra fue adquirida por el Ministerio de Cultura el año pasado y adscrita al Museo de Bellas Artes de València.

Si queréis saber más sobre esta singular pintura de Antonio Fillol, consultad aquí > breu.gva.es/b/r6RCvzAjaH




Demà dimecres, nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb l’actuació de ‘GinnyRode'. La seua ...
04/06/2024

Demà dimecres, nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb l’actuació de ‘GinnyRode'.

La seua veu melodiosa, la seua guitarra i el seu repertori pop, pop-rock, jazz i indie posaran una banda sonora única per al primer dimecres de juny al nostre Pati de l'Ambaixador Vich.

Vos esperem!!

👉 5 juny, 18:00 h. Accés lliure fins a completar aforament

ℹ Consulteu ací la programació del trimestre 2 > breu.gva.es/b/xJIrPfodQm

SirocoCultural



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

Mañana martes, 4 de junio, última sesión del ciclo de conferencias organizado por la Fundación María Cristina Masaveu Pe...
03/06/2024

Mañana martes, 4 de junio, última sesión del ciclo de conferencias organizado por la Fundación María Cristina Masaveu Peterson de Madrid con motivo de la exposición ‘La Colección del Museo de Bellas Artes de Valencia. Entre el Bosco y Sorolla’.

El ciclo, dirigido por el director del Museo de Bellas Artes y comisario de la exposición, Pablo González Tornel, analiza, de la mano de reconocidos expertos, diferentes aspectos de las obras y autores de la colección del GVA Museo de Bellas Artes de Valencia incluidos en esta exposición.

La última sesión contará con la intervención de Ignacio Cano Rivero, conservador del Museo de Bellas Artes de Sevilla.

👉 18:30 h, Auditorio María Cristina Masaveu, Centro FMCMP (Calle Alcalá Galiano 6. MADRID)

Más información del ciclo en este enlace > bit.ly/3VQvlc0






Última sessió del cicle de cinema dedicat al 'Musical contemporani' al Museu de Belles Arts de València amb la projecció...
03/06/2024

Última sessió del cicle de cinema dedicat al 'Musical contemporani' al Museu de Belles Arts de València amb la projecció de la pel·lícula 'La La Land' (2016), de Damien Chazelle, protagonitzada per Emma Stone i Ryan Gosling.

👉 4 de juny, 17:00 h. Accés lliure fins a completar aforament.



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia



Durante la Contrarreforma, la principal función del arte religioso debía ser la persuasión sensorial de las almas para r...
31/05/2024

Durante la Contrarreforma, la principal función del arte religioso debía ser la persuasión sensorial de las almas para reforzar su fe. En España, con este objetivo, la pintura y la escultura aspiraron a difuminar la frontera entre realidad física y ficción artística. Así, durante el siglo XVII, engañar al ojo y mostrar de manera realista las grandes verdades de la fe católica se convirtieron en objetivos de las artes.

La imagen de los santos y santas del Barroco no escapó a la vocación de trampantojo realista de las artes, y lienzos como los que representan a san Simón de Rojas o al hermano Bernardino de Obregón son verdaderos retratos tomados en el lecho de muerte con el objeto de capturar las facciones reales del difunto. A partir de esta tendencia, se multiplicaron en el Seiscientos español los verdaderos retratos, «verae effigies», realizados en vida o a la vista del cadáver de un individuo fallecido en olor de santidad, o basados en descripciones fisonómicas tomadas de fuentes literarias. Este fue el caso de san Francisco de Borja, san Pedro de Alcántara o santa Teresa de Jesús, cuyos retratos los convirtieron en santos de carne y hueso, en todo semejantes a los fieles que les rezaban. Ejemplos magníficos son las obras que figuran en la segunda sección de nuestra exposición Fieramente humanos, titulada ‘Retratar lo divino. El verdadero rostro de la santidad’.

Este realismo que acercó al espectador los retratos de la santidad barroca en el siglo XVII tiene la misma fuerza entonces que ahora, y su atemporalidad sigue cautivando los sentidos gracias a la profunda humanidad de unas imágenes en las que aún reconocemos a nuestros semejantes, consumidos, entonces como ahora, por las tribulaciones de la vida.

Recuerda que la exposición 'Fieramente humanos. Retratos de santidad barroca' puede visitarse en el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia hasta el próximo día 9 de junio.

Organizada en colaboración con el Museo Carmen Thyssen Málaga.





Demà dimecres, nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb l’actuació de ‘Carmela en Drama’, n...
28/05/2024

Demà dimecres, nova sessió d'arts escèniques al Museu de Belles Arts de València amb l’actuació de ‘Carmela en Drama’, nom artístic de la jove compositora valenciana Mamen Escrich, que farà un recorregut acústic per la seua discografia per a emocionar-se i emocionar al públic.

👉 29 maig, 18:00 h. Accés lliure fins a completar aforament

ℹ Consulteu ací la programació del trimestre 2 > breu.gva.es/b/xJIrPfodQm

SirocoCultural



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia

Mañana martes, 28 de mayo, nueva sesión del ciclo de conferencias organizado por la Fundación María Cristina Masaveu Pet...
27/05/2024

Mañana martes, 28 de mayo, nueva sesión del ciclo de conferencias organizado por la Fundación María Cristina Masaveu Peterson de Madrid con motivo de la exposición ‘La Colección del Museo de Bellas Artes de Valencia. Entre el Bosco y Sorolla’.

El ciclo, dirigido por el director del Museo de Bellas Artes y comisario de la exposición, Pablo González Tornel, analiza, de la mano de reconocidos expertos, diferentes aspectos de las obras y autores de la colección del GVA Museo de Bellas Artes de Valencia incluidos en esta exposición.

La cuarta sesión contará con la intervención de Ester Alba Pagán, profesora titular del Departamento de Historia del Arte de la Universitat de València - UV.

👉 18:30 h, Auditorio María Cristina Masaveu, Centro FMCMP (Calle Alcalá Galiano 6. MADRID)

Más información del ciclo en este enlace > bit.ly/3VQvlc0






Penúltima sessió del cicle de cinema dedicat al 'Musical contemporani' al Museu de Belles Arts de València amb la projec...
27/05/2024

Penúltima sessió del cicle de cinema dedicat al 'Musical contemporani' al Museu de Belles Arts de València amb la projecció de la pel·lícula 'Dinero caído del cielo' (1981), de Herbert Ross, protagonitzada per Steve Martin.

ℹ️ Programació completa del cicle > breu.gva.es/b/mjluuZPvFP

👉 28 de maig, 17:00 h. Accés lliure fins a completar aforament.



GVA Museo de Bellas Artes de Valencia



El siglo XVII asistió a la canonización de más santos españoles que todo el milenio anterior. Así, el prestigio espiritu...
24/05/2024

El siglo XVII asistió a la canonización de más santos españoles que todo el milenio anterior. Así, el prestigio espiritual de los Habsburgo españoles creció de manera exponencial a través de nombres como los de Tomás de Villanueva, Juan de Dios, Pascual Bailón, Pedro de Alcántara, Ignacio de Loyola, Luis Bertrán, Francisco Javier, Francisco de Borja o Teresa de Jesús. Todos ellos fueron los héroes y heroínas del catolicismo reformado y de las pretensiones hegemónicas de la monarquía de España en asuntos de fe, pero, además, se convirtieron en modelos de comportamiento para muchos fieles que vieron en sus congéneres santos la posibilidad de acceder a los cielos.

En la primera sección de nuestra exposición ‘Fieramente humanos’, titulada ‘Ser eternos. Santos antiguos y modernos’, se presentan diferentes ejemplos de la reformulación de buena parte del imaginario católico a raíz de la Contrarreforma, con viejas devociones que fueron reflotadas con un fuerte sentido identitario en algunos territorios, o rescatadas del olvido y relanzadas en el Seiscientos consiguiendo acceder a los altares en pleno Barroco, como es el caso de san Isidro Labrador, santa Isabel de Portugal o san Fernando. El potente naturalismo del arte español del siglo XVII impregnó también la imagen de estos santos antiguos, que fueron pintados con tal realismo que volvieron a vivir entre los fieles.

Recuerda que puedes visitar la exposición 'Fieramente humanos. Retratos de santidad barroca' en el GVA Museo de Bellas Artes de Valencia hasta el próximo día 9 de junio.

Organizada en colaboración con el Museo Carmen Thyssen Málaga.





Dirección

Calle Sant Pius V, Nº 9
Valencia
46010

Horario de Apertura

Martes 10:00 - 20:00
Miércoles 10:00 - 20:00
Jueves 10:00 - 20:00
Viernes 10:00 - 20:00
Sábado 10:00 - 20:00
Domingo 10:00 - 20:00

Teléfono

+34963870300

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando GVA Museo de Bellas Artes de Valencia publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato El Museo

Enviar un mensaje a GVA Museo de Bellas Artes de Valencia:

Videos

Compartir

Categoría

Museu de Belles Arts de València

Som el referent museístic més important de la Comunitat Valenciana. Des de la seua fundació en 1837 fins al moment actual, el Museu de Belles Arts de València ha sigut testimoni de nombrosos avatars units a l'esdevindre històric de la ciutat de València. Fonamentalment està format per una gran pinacoteca i un ampli fons de dibuixos i gravats, a més d'escultures, peces arqueològiques, fragments arquitectònics, fotografies i arts decoratives.

#SomBellesArts