Centre Jujol Can Negre

Centre Jujol Can Negre El Centre Jujol - Can Negre és un espai d'art per l'art. Un centre que aglutina l'Escola Municipal d'Art, la sala d'exposicions Jujol entre altres activita
(6)

NORMES DE PARTICIPACIÓ A LES XARXES SOCIALS Per a la bona comunicació a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, s’estableixen unes normes mínimes de participació per a la publicació de comentaris a la informació publicada. L'objectiu és garantir que les expressions aquí recollides siguin sempre respectuoses i tolerants. Totes les informacions publicades a les xarxes socials són obertes als comentaris dels usuaris i usuàries sempre que es compleixin aquests requisits: 1. Que siguin pertinents, és a dir, que no s’allunyin del tema tractat. 2. Que mantinguin el respecte i el bon clima i no ofenguin ni atemptin contra la dignitat d’altres persones. 3. Que no utilitzin o promoguin un llenguatge agressiu o paraules malsonants. 4. Que no continguin dades de caràcter personal ni informació publicitària. Els administradors de les xarxes socials es reserven el dret de no publicar qualsevol aportació que no observi aquestes indicacions mínimes. L’Ajuntament de Sant Joan Despí només es responsabilitza dels continguts que emet en aquest canal oficial.

Turisme Baix Llobregat
10/06/2020

Turisme Baix Llobregat

Avui, 10 de juny, és el #DiaMundialDelModernisme! Des del #BaixLlobregat ho celebrem compartint aquestes 😍precioses imatges dels edificis més destacats de l'època modernista que podem trobar a la nostra comarca:

✅ Cripta Gaudí de la Colonia Güell
✅ Centre Jujol Can Negre
✅ Torre de la Creu

Per a més informació 👉 https://turisme.elbaixllobregat.cat

A poc a poc anem tornant a la normalitat. Us informem que el Centre Jujol-Can Negre obre de nou les seves portes com a P...
03/06/2020

A poc a poc anem tornant a la normalitat. Us informem que el Centre Jujol-Can Negre obre de nou les seves portes com a Punt d'Informació Turística i dels tallers i cursos de l'Escola Municipal d'Art. L'espai museístic continua tancat al públic, així com els tallers i activitats. Estigueu atents a les nostres Xarxes Socials per estar informats.
.
.
.
@cannegresjd #jujol #jujol140 @ajuntamentsantjoandespi #cultura #escolamunicipaldartsjd @turismebaixllobregat

Aquesta tarda pots tornar a sentir a la Sònia Planas i al Carles Español parlant de la figura de Josep Maria Jujol. En a...
27/05/2020

Aquesta tarda pots tornar a sentir a la Sònia Planas i al Carles Español parlant de la figura de Josep Maria Jujol. En aquest cas aprofundiran en la seva faceta de dibuixant.

A les 19 hores a l'Instagram, a @CulturaACasaSJD.

No us ho perdeu!

PARC DE TORREBLANCA - DIA EUROPEU DELS PARCSEl Parc de Torreblanca és paisatge, natura, biodiversitat, medi ambient, oci...
24/05/2020

PARC DE TORREBLANCA - DIA EUROPEU DELS PARCS

El Parc de Torreblanca és paisatge, natura, biodiversitat, medi ambient, oci, esbarjo, ... Però també és història. La coneixes? Per celebrar el #diaeuropeudelsparcs (24 de maig), t’expliquem breument algunes curiositats d’aquest parc que ocupa una extensió de 12 hectàrees compartida per tres municipis: Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí.
⬇️⬇️⬇️

Les restes arqueològiques indiquen l’existència d’una vila romana (segles I i II dC), dedicada al cultiu de cereals i vinya, per la bona qualitat de les terres de la zona. Posteriorment, i també a través de restes arqueològiques, sabem de l’existència d’una masia medieval al segle XIV, tot i que el nom de Torre Blanca associat a la zona no apareixerà en escrits fins al s. XVI.

Al segle XVIII la finca és comprada pels Marquesos de Monistrol d’Anoia, que faran reformes per fer-la servir com a finca d’estiueig. El parc que podem observar avui dia és fruit d’aquesta gran reestructuració que els marquesos iniciaran a finals s. XIX i principis del XX: a sobre de les runes de l’antiga masia es construirà un gran palau d’estil neogòtic (avui desaparegut) i els jardins romàntics del seu entorn, inspirat en formes i elements naturals com grutes, illes, coves, llacs, salts d’aigua, vegetació exuberant, ...

En aquesta finca hi va néixer Pere Dot (1885-1976) on el seu pare, Simó Dot, era l’encarregat de fer la remodelació del jardí i modernitzar els conreus. Va ser un gran roserista, i moltes de les seves creacions (gairebé 200) encara avui en dia són reconegudes internacionalment.

La finca va quedar molt afectada durant la Guerra Civil, i finalment, els marquesos van enderrocar el palau neogòtic el 1958 per la destrucció que havia sofert, deixant visibles les restes de l’antic mas i la capella de Santa Anna. El 1982 la finca va ser adquirida per la Corporació Metropolitana de Barcelona que va recuperar l’espai per a un ús col·lectiu i públic, ja com a Parc de la Torreblanca.

Us recomanem que aquests dies, si teniu oportunitat, gaudiu d’aquest entorn natural, sempre seguint les mesures de protecció i de distància marcades pel departament de Salut en referència a la Covid-19.

Si voleu veure imatges del palau neogòtic, podeu accedir a aquest enllaç: https://www.elbaixllobregat.cat/parctorreblanca/historia

📸 by Jaume Campos

PARC DE LA FONTSANTA - DIA EUROPEU DELS PARCSEl Parc de la Fontsanta és paisatge, natura, biodiversitat, medi ambient, o...
24/05/2020

PARC DE LA FONTSANTA - DIA EUROPEU DELS PARCS

El Parc de la Fontsanta és paisatge, natura, biodiversitat, medi ambient, oci, esbarjo, ... Però també és història. La coneixes? Per commemorar que el dia 24 de maig és el #diaeuropeudelsparcs, te l’expliquem breument.
⬇️⬇️⬇️

El parc rep el seu nom de la riera de la Fontsanta, que neix als peus de la serra de Collserola i travessava l’actual parc. En època medieval la zona es coneixia amb el nom de Gotromon o Gotremon, i també va ser coneguda amb el nom de “El mal torrent”, ja que en èpoques de pluja les crescudes de la riera havien provocat algunes inundacions al poble de Sant Joan Despí. Posteriorment es va conèixer amb els noms de Sant Mateu o riera de la Fontsanta, i es pensa que aquest darrer vindria determinat per l’existència d’una font molt a prop de l’actual carrer Marquès de Monistrol, on els habitants de Sant Joan hi anaven a berenar i a gaudir de l’aigua fresca de la font. La riera era també el camí per anar del poble al cementiri, i s’hi conreaven vinyes, oliveres i garrofers, però també alguns cereals, cirerers i llimoners.

La zona va transformar-se completament degut a la industrialització i el gran creixement demogràfic des de meitats del segle XX. Els conreus van anar desapareixent i durant un període de temps l’actual parc va esdevenir un gran abocador de runa.

A partir de 1991 es van iniciar les tasques de recuperació d’aquest espai per a la ciutadania, i el 1995 es va inaugurar el parc transformat en un dels grans espais verds de la ciutat, amb més de 15 hectàrees. Actualment és un dels espais més singulars del municipi, i rememorant el seu passat agrícola s’han tornat a cultivar algunes espècies de vinya.

Si teniu oportunitat, gaudiu aquests dies d’aquest entorn natural recuperat, seguint les mesures de protecció i de distància marcades pel departament de Salut en referència a la Covid-19.

📸 nº 1: Arxiu Municipal SJD (13)
📸 nº 2: Arxiu Municipal SJD (4277)

@cannegresjd @despisostenible @turismebaixllobregat @parcsplatgeseamb @aprenem_a_la_xarxa_amb #parcsAMB #parcsplatgesAMB @jugatecaAMB @CulturaACasaSJD #ElBaixLlobregatDesDeCasa #diaeuropeudelsparcs

19/05/2020
Emocion-arte

🎨🎨🎨
La Natalia Luque, professora de l'Escola Municipal d'Art de Sant Joan Despí, vincula en aquest vídeo les arts plàstiques amb l’educació emocional, social i la creativitat.

Conèixer les nostres emociones i saber transmetre-les, així com saber entendre les emocions dels altres és bàsic per aconseguir el desenvolupament integral de la persona. I l'Art ens ajuda a aconseguir-ho!!!

Associar la música, els colors, les formes i els traços ens permet acostar-nos als nostres sentiments més íntims: l’alegria, la por, la pena, la soledat, la felicitat… de quin color ho pintaries tu?

⬇️⬇️⬇️

www.youtube.com/watch?v=mCWkwwfuV9Q&t=7s

Este recurso educativo de Natalia Luque, profesora de la Escola Municipal d'Art de Sant Joan Despí, vincula las artes plásticas con la educación emocional, s...

18/05/2020
Passejada virtual a l'Itinerari Jujol de Sant Joan Despí

Tenim moltes ganes d'acompanyar-vos de nou a conèixer els tresors de l'arquitectura de Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí! Mentre esperem, per celebrar el Dia Internacional dels Museus, us deixem aquest vídeo amb una passejada virtual pels seus racons més emblemàtics.

@cannegresjd #jaquedamenys #DIM2020 #museus #itinerari
https://youtu.be/zbcb9FVYiGU

La ruta Jujol a Sant Joan Despí mostra els espais més emblemàtics de l'obra realitzada pel seu arquitecte municipal Josep Maria Jujol, com són Can Negre i To...

No us perdeu demà dilluns 18 de maig una nova xerrada de @culturaacasasjd, aquest cop fent-la coincidir amb el Dia Inter...
17/05/2020

No us perdeu demà dilluns 18 de maig una nova xerrada de @culturaacasasjd, aquest cop fent-la coincidir amb el Dia Internacional dels Museus 2020. La Sònia i el Carles ens parlaran de les peces museístiques de Jujol.

@cannegresjd @culturaacasasjd #jujol #jujol140 @turismebaixllobregat @elbaixllobregatdesdecasa
#diainternacionaldelsmuseus #DIM2020

17/05/2020

JUJOL AL DETALL 🔍🔍🔍
Dilluns 18 de maig per celebrar el Dia Internacional dels Museus 2020, us proposem un petit joc on podreu descobrir els petits detalls que fan gran l'arquitectura de Josep Maria Jujol. Demà a partir de les 10 h compartirem amb vosaltres a través del nostre Stories d'Instagram (@cannegresjd) una imatge cada hora, amb un fragment de decoració dissenyada i realitzada per aquest arquitecte.

Podràs descobrir a quin edifici de Sant Joan Despí es correspon?

@cannegresjd @jujol140 #jujol #jujol140 #jujoleando @culturaacasasjd #@turismebaixllobregat #baixllobregatDesdeCasa #diainternacionaldelsmuseus

10/05/2020
Exposició Jujol, l'arquitectura del color

Bon i plujós dia!

Avui us deixem un vídeo de l'exposició "Jujol, l'arquitectura del color" que esperem que us agradi. Es tracta d'un recull d'imatges de les peces que han format part d'aquesta mostra.

Centre Jujol Can Negre #jujol #jujol140

https://youtu.be/qdKVIkQUfxU

Vídeo que mostra les peces originals, els plànols i els dibuixos dissenyats i realitzats per Josep Maria Jujol i que han format part de la mostra Jujol, l'ar...

Feu una ullada a aquesta proposta! @elbaixescultura_zonafontsanta
06/05/2020

Feu una ullada a aquesta proposta! @elbaixescultura_zonafontsanta

#ElBaixésCultura ‼️Ja tenim aquí la programació del festival ‘El Baix és Cultura’ zona Fontsanta!

📆 Del 8 al 10 de maig, 22 actuacions en directe on line: circ, dansa, màgia, música, manualitats, contes, monòlegs, sessions de DJ... propostes per a tots els gustos per a totes les edats, amb la participació d’artistes de Sant Joan Despí. Us ho perdreu?

📲Connecteu-vos a https://www.instagram.com/elbaixescultura_zonafontsanta/

L'1 de maig de 1949 moria a Barcelona l'arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, als 71 anys. Ho feia deixant un gran pat...
01/05/2020

L'1 de maig de 1949 moria a Barcelona l'arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, als 71 anys. Ho feia deixant un gran patrimoni arquitectònic i artístic al seu darrere repartit entre la seva Tarragona natal, el seu Camp de Tarragona estimat, i la seva Barcelona i el seu Sant Joan Despí d'adopció.

Arquitecte, Artista, Geni, Sorprenent... Amb quina paraula definiries tu a Josep Maria Jujol?

✏️✏️✏️ Comparteixes la teva definició amb nosaltres als comentaris? ⬇️⬇️⬇️

29/04/2020
Espectacle llum, música i dansa a Torre de la Creu - Any Jujol 140

Avui, Dia Internacional de la Dansa, volem recordar amb vosaltres l'espectacle de llum, música i dansa que es va realitzar durant la celebració de l'Any jujol140 a la Torre de la Creu. Cultura en estat pur dintre d'un edifici emblemàtic i màgic. Feliç Dia de la Dansa!

@cannegresjd #jujol #jujol140 @ajuntamentsantjoandespi#cultura #dansa #diainternacionaldeladansa #musica #diainternacionaldansa2020 @emegsjd @danzalolypelaez @espai_fisic.escoladedansa

https://youtu.be/eu8NfUHOkpw

La Torre de la Creu s'ha convertit en l'imponent escenari de l'espectacle de dansa, música i llum de la Nit de l'Any Jujol140 organitzada per l'Ajuntament de...

Centre Jujol Can Negre
27/04/2020

Centre Jujol Can Negre

Potser una de les facetes més desconegudes de Josep Maria Jujol és la de dissenyador de mobles. Són elements que complem...
27/04/2020

Potser una de les facetes més desconegudes de Josep Maria Jujol és la de dissenyador de mobles. Són elements que complementen espais, a la vegada que tenen un protagonisme singular i personal per si mateixos. A l’exposició "Jujol, l’arquitectura del color" hem pogut gaudir de dos exemples: una cadira de fusta policromada i una butaca entapissada.

Cal destacar en Jujol l’atemporalitat de la seva obra: quan accedeixes a una capella t’endinses en el barroc, passes per habitacions amb finestres que semblen de vaixell, et plantes al mig d’una escala per observar un cel totalment surrealista. Jujol és lliure en les arquitectures, i en els seus dissenys beu de l’expressionisme, del surrealisme, del cubisme i aplica conceptes com el racionalisme. Ell viu aquests moviments i els aplica a la seva manera, amb una total llibertat eclèctica tant en l’exterior dels seus edificis com en l’interior.

Podeu observar que la cadira de fusta tornejada incorpora un respatller policromat amb la figura d’un ocell estilitzat i sinuós. Aquest moble forma part d’un conjunt de vuit cadires (quatre amb reposa mans i quatre sense) propietat de la família Jujol, i coneixent el gust per l’asimetria i la personalització dels elements de l’arquitecte, podem imaginar que totes les cadires estan decorades de manera diferent però mantenint l’essència del conjunt.

La butaca de fusta entapissada forma part del mobiliari de la sala de costura de la Casa Bofarull. Aquesta sala, situada a sobre del galliner de la casa, va inspirar a Jujol que va imitar en la decoració de la roba el motiu de la tela metàl·lica de galliner.

#exposicionsSJD #jujol @casabofarull #arxiujujol

Més art pel dia de Sant Jordi, en aquest cas dels alumnes dels cursos Inicial i Avançat de Fotografia de l'Escola Munici...
23/04/2020

Més art pel dia de Sant Jordi, en aquest cas dels alumnes dels cursos Inicial i Avançat de Fotografia de l'Escola Municipal d'Art. 📷📸

L'Ed Janic, la Roser, la Jenifer i l'Adolfo han representat què és per ells la Diada de Sant Jordi 🐲📚🌹.

#santjordi2020 #santjordiconfinat #artistes #cultura #culturaSJD #fotografia #exposicionsSJD

23/04/2020

Continuem compartint en el dia d'avui l'art de les classes d'Art per a Infants de l'Escola Municipal. Ara és el torn dels alumnes de l'Elena (infants entre 4 i 9 anys) que també han treballat el tema de les "Dones artistes". En aquest cas s'han inspirat en les obres de Jana Sterbak i Judith Scott. 🎨🎨

Mireu el vídeo que ens han preparat amb la seva exposició virtual ⬇️⬇️⬇️. Estan fets uns grans artistes! 💖.

#santjordi2020 #santjordiconfinat #artistes #cultura #culturaSJD #petitsgransartistes #exposicionsSJD

23/04/2020

🎨🎨🎨

Els alumnes d'Art per a Infants de l'Escola Municipal d'Art han treballat aquest any el tema de les "Dones artistes". Els grups de la Natàlia (alumnes entre 7 i 15 anys), s'han inspirat per fer les seves obres en la Niki de Saint Phalle i la seva exposició "Nanas", i en la Louise de Bourgeois i la seva obra "Maman".

Mireu aquesta exposició virtual que ens han preparat ⬇️⬇️⬇️. Segur que us enamora la seva qualitat artística 😍. Quin millor dia que el dia de Sant Jordi per compartir el seu art?

#santjordi2020 #santjordiconfinat #artistes #cultura #culturaSJD #exposicionsSJD #petitsgransartistes

Des del Centre Jujol-Can Negre us volem desitjar un Feliç Sant Jordi 2020. Recordeu que el departament de Cultura us ha ...
22/04/2020

Des del Centre Jujol-Can Negre us volem desitjar un Feliç Sant Jordi 2020.

Recordeu que el departament de Cultura us ha preparat un munt d'activitats culturals al canal d'Instagram #CulturaACasaSJD. No us les perdeu!

🐉🌹📚

#santjordi2020 #santjordiconfinat #culturaSJD #SantJordiACasaSJD

Seguint amb l’exposició del Centre Jujol – Can Negre, Jujol i l’arquitectura del color avui us presentem tres esbossos e...
17/04/2020

Seguint amb l’exposició del Centre Jujol – Can Negre, Jujol i l’arquitectura del color avui us presentem tres esbossos escultòrics que l’arquitecte va fer per a diferents llocs: (d’esquerra a dreta) un Sant Josep per a l’església de Sant Salvador del Vendrell (1940), la Verge del Roser per a l’església del Sagrat Cor de Vistabella (1922), i el Sant Jaume a cavall per a la capella privada de Can Negre (1915-1930). Actualment aquestes peces formen part de la col·lecció de l’Arxiu Jvjol, gestionat pels fills de l’arquitecte Teresa i Josep Maria.
Aquestes peces preparatòries ens tornen a mostrar al Jujol “artista total” que domina múltiples vessants (escultura, dibuix, decoració i disseny entre d’altres).
L’escultura que desenvolupa és marcadament sensual, barrejant realisme i simbolisme: descartant l’anècdota que el naturalisme hagués col·locat en primer pla, en destaca el simbolisme de cada personatge que representa escultòricament.
Tot i tractar-se d’esbossos, les peces estan plenes de detalls relacionats amb el personatge que està creant i que indiquen el seu gran coneixement iconogràfic. Remarcable és també com aporta en cadascuna d’elles un gran dinamisme a través de les robes, provocant la sinuositat i el moviment sempre pressents en l’obra de Jujol. Les parelles de personatges que apareixen a cada escultura estableixen un diàleg entre elles, però també provoquen emocions i sentiments amb l’espectador.

#exposicionscannegre #jujol #joemquedoacasa

Avui us volem parlar de dues peces molt interessants que han format part de l’exposició “Jujol, l’arquitectura del color...
14/04/2020

Avui us volem parlar de dues peces molt interessants que han format part de l’exposició “Jujol, l’arquitectura del color” al Centre Jujol-Can Negre. Es tracta dels dos canelobres de ferro forjat policromat que Josep Maria Jujol va elaborar per a la capella de Mas Carreras, a Roda de Berà, cap al 1940.

Abans de parlar directament de les peces, és important fer notar el coneixement que té l’arquitecte sobre diferents tècniques (forja, pintura, esgrafiat,...) podent-lo catalogar d’artista total o arquitecte integral. Però no és només destacable el seu gran domini en l’ús d’aquestes tècniques, sinó la vida i l’ànima que aporta a les seves peces plenes de simbolisme i significació, siguin aquestes orgàniques o religioses. La seva arquitectura és com obrir un llibre i que a dins apareguin tota una sèrie d’elements 3D que complementen espais, però que a la vegada es tornen protagonistes vibrants i deliciosos.

Els canelobres que us mostrem, actualment es troben al museu de la Ràdio de Roc de Sant Gaietà, i són un bon exemple de la mirada que Jujol té sobre l’objecte que acompanya a la litúrgia catòlica. Destaca la creativitat plàstica i el moviment de les peces plenes de cal·ligrafia sortida directament de la seva mà, provocant l’interès de l’observador, ja que les lletres queden camuflades per altres decoracions. Les gradacions dels colors són una referència post modernista, ja que s’allunyen dels colors pastels de produccions modernistes coetànies. Jujol experimenta buscant noves combinacions cromàtiques i aplicant efectes porpra i daurat, combinació que serà coneguda com “la jujolina”.

#exposicionsCanNegre

12/04/2020
Cultura-Diputació de Barcelona

Cultura-Diputació de Barcelona

🏠 Descobriu com l'arquitecte Jujol convertí una antiga masia en una casa màgica, al Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí.
📽️Cada dia us proposem una visita a un equipament de la Xarxa de Museus Locals amb els vídeos de #LaMiradaTàctil.
Ajuntament Sant Joan Despí Diputació de Barcelona

Dirección

Plaça Catalunya, S/n
Sant Joan Despí
08970

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Centre Jujol Can Negre publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato El Museo

Enviar un mensaje a Centre Jujol Can Negre:

Videos

Categoría

Museos cercanos

Comentarios

Grant arquitecte fábulos ,digna d'admira les seves obres.👏👍👏.