Kazerne Dossin

Kazerne Dossin A unique place for remembrance. Kazerne Dossin. Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Opening 1 december 2012 Kazerne Dossin.
(78)

Mémorial, Musée et centre de documentation sur l'Holocauste et les Droits de l'Homme. Ouverture le 1re decembre 2012 Kazerne Dossin. Memorial, Museum and Documentation Centre on Holocaust and Human Rights. Opens Dec. 1, 2012 Kazerne Dossin. Gedenkstätte, Museum und Dokumentatsionzentrum Holocaust und Mensenrechte. Öffnet seine Türen 1 Dezember 2012 De Mechelse Kazerne Dossin is een unieke plaats van herinnering. Tussen 1942 en 1944 richtten de nazi’s hier hun 'SS Sammellager Mecheln' in. Meer dan 25.000 joden en 350 zigeuners werden er op treinen richting Auschwitz–Birkenau gezet. Voor hen was het verzamelkamp letterlijk een wachtkamer van de dood. Vandaag verrijst er op de Dossin-site een nieuw museum, een uniek ontwerp van de hand van toparchitect Bob Van Reeth. Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten laat de bezoeker stilstaan bij de geschiedenis van de Holocaust, die deels werd voorbereid in ons eigen land. 21 000 gedeporteerden krijgen een gezicht. Het historische verhaal van racistische vervolging wordt verbonden aan de bredere invalshoek van mensenrechten. Naast vragen over mensenrechtenproblematieken uit heden en verleden, weerklinkt ook de boodschap van hoop, zowel in de permanente als in de tijdelijke tentoonstellingen.

Werkend zoals gewoonlijk

Op zoek naar een culturele bubbelactiviteit? Goed nieuws: donderdag 13 en 27 augustus zijn museumavonden. Dan zet Kazern...
12/08/2020
Kazerne Dossin | Donderdagavond is museumavond!

Op zoek naar een culturele bubbelactiviteit? Goed nieuws: donderdag 13 en 27 augustus zijn museumavonden. Dan zet Kazerne Dossin de deuren open tot 's avonds 22u.

Voor de helft van de prijs bezoek je op een rustige manier onze drie expo's: de permanente tentoonstelling, de tijdelijke expo Auschwitz.camp en de gastexpo Unsung Heroes.

Meer info en reserveren 👇

In 2012 the new Kazerne Dossin Museum opened its doors. At the core of the museum is a Wall of Remembrance which include...
09/08/2020
JewishGen Newsletter - June 2020

In 2012 the new Kazerne Dossin Museum opened its doors. At the core of the museum is a Wall of Remembrance which includes a photo of each deported person whose portrait is known to the museum, totaling more than 20,000 photos. Spread out over five floors, the photos of the deportees stare back at the visitors. Each face on the wall tells a story and reminds the visitors of the fact that every person on the wall has his or her own story.

However, the search is never over. Your help is crucial to uncover new photos. Do you know of friends or acquaintances with a family history in Belgium? The museum would be very grateful if you would let them know about the existing resources. Read more 👇

Zondag was het de Europese herdenkingsdag van de Roma-Holocaust, die in 2015 werd uitgeroepen ter nagedachtenis aan de 5...
04/08/2020
Kazerne Dossin | Henri Maitre, het lot van een Roma in Birkenau

Zondag was het de Europese herdenkingsdag van de Roma-Holocaust, die in 2015 werd uitgeroepen ter nagedachtenis aan de 500 000 Roma – tijdens de oorlog ten minste een kwart van de totale omvang van deze bevolkingsgroep – die in het door de nazi's bezette Europa werden vermoord.

Op 15 januari 1944 vertrekt vanuit Mechelen konvooi Z (Z voor het Duitse woord 'Zigeuner') met aan boord 352 Roma en Sinti. Lees hier het verhaal van Henri Maitre, het lot van een Roma in Birkenau. 👇

Malka Poncz was born in 1910 as the sixth or seven children in Lodz, Poland to family of watchmakers. In 1930, she moved...
01/08/2020
kazernedossin.memorial

Malka Poncz was born in 1910 as the sixth or seven children in Lodz, Poland to family of watchmakers. In 1930, she moved to France and married Mordcha David Waldfogel. Together they had a son Leon.

Malka, Mordcha and Leon were killed in Auschwitz.

Three of Malka's brothers survived and raised families in the USA. Malka is now survived by seven great-grand nephews/nieces. Aunt Malka would have been proud of the success her family achieved.

The Poncz family wishes to express their condolences to all the surviving families of the Holocaust. Their family frequently thinks about that traumatic time period and appreciates this commemoration of those lost.

30/07/2020

ZOMERTIP : een coronaproof en veilig bezoek aan Kazerne Dossin!

Nog tot en met 6 september kan je naar de indrukwekkende tentoonstelling AUSCHWITZ.CAMP komen kijken. Reserveer uw bezoek en mis de expo niet!

Auschwitz werd hét symbool voor de Holocaust. Maar achter de horror gaat een gelaagd verhaal schuil. Ontdek in Auschwitz.camp de onbekende en treffende geschiedenis van de Poolse stad.

Reserveer hier : https://www.kazernedossin.eu

Ik ben Magdalena en ik trouwde op mijn 14e in een Bulgaarse getto.« Jong trouwen was een traditie en de mensen aanvaarde...
22/07/2020
Magdalena Simeonova | Dokters van de Wereld

Ik ben Magdalena en ik trouwde op mijn 14e in een Bulgaarse getto.

« Jong trouwen was een traditie en de mensen aanvaarden het. Meer nog, ze vinden het normaal. »

Het project Unsung Heroes omvat een vijftigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conflict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender.

De gratis tentoonstelling werd verlengd en is te bezichtigen tot en met 25 oktober 2020 in Kazerne Dossin.

Destijds werd ik sterk beïnvloed door mijn omgeving in mijn wijk. Ik had liefdevolle ouders die me aanspoorden om te blijven studeren. Ik had goede punten op school. Maar mijn omgeving had een te grote invloed op me.

Staycation? Met de museumPASSmusées krijg je toegang tot meer dan 170 Belgische musea. De pas biedt een jaar toegang tot...
19/07/2020

Staycation? Met de museumPASSmusées krijg je toegang tot meer dan 170 Belgische musea. De pas biedt een jaar toegang tot de deelnemende musea en hun schitterende collecties. Wanneer je wil en zo vaak je wil.

Bestel vandaag nog je museumpas 👉 https://www.museumpassmusees.be/nl/bestel-museumpas/stap-1

Klara lanceert samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland fietsroutes door kunst en architectuur. De Kuns...
18/07/2020
Kunst op de Kaart: Antwerpen

Klara lanceert samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland fietsroutes door kunst en architectuur. De Kunst op de kaart-route in de provincie Antwerpen leidt ons door de Rupel-en Scheldestreek. Een vlak landschap dat door grote rivieren en kleinere waterlopen wordt doorsneden.

Wie nog meer zijn hart wil ophalen aan hedendaagse kunst, kan vanuit deze streek ook naar Mechelen fietsen, om o.a. het kunstwerk '15 augustus 1942, Lange Kievitstraat Antwerpen' in het Memoriaal van Kazerne Dossin te bekijken.

Geen fiets bij de hand? Op de website van Toerisme Mechelen vind je fietsverhuurzaken.

Een glazen bouwwerk met lavabo's en spiegels staat tussen de gebouwen van het UPC Duffel. Het is het Restpaviljoen van Els Vanden Meersch. Ze vertelt erover in een interview met Chantal Pattyn.

09/07/2020
Lydia Chagoll overleden

Choreografe, auteur en cineaste Lydia Chagoll is op 23 juni heengegaan. Ze overleefde de nazi’s, de Japanse interneringskampen en wijdde haar leven aan de kunst en het verzet tegen onderdrukking en dictatuur.
Het hele team wenst haar familie en vrienden veel sterkte toe.

In oktober hadden we nog de eer om Lydia in Kazerne Dossin te verwelkomen voor de opening van de tijdelijke tentoonstelling 'Auschwitz.camp'. Daar liet ze onderstaande mooie woorden na.
---
Chorégraphe, auteure et cinéaste, Lydia Chagoll est décédée le 23 juin dernier. Elle a survécu aux nazis et aux camps japonais et a consacré toute sa vie à la culture et à la résistance contre l'oppression et la dictature.
Toute l'équipe souhaite beaucoup de courage à sa famille et ses amis.

Elle était encore présente à Kazerne Dossin en octobre dernier pour l'inauguration de l'exposition "Auschwitz.camp". Elle nous laissa alors le beau message suivant :

Vandaag ondertekenen de korpschefs van de politiezones Antwerpen, Brussel-Noord, Gent en Mechelen-Willebroek het handeli...
08/07/2020
Kazerne Dossin | 08.07 | Korpschefs ondertekenen handelingskader professioneel profileren

Vandaag ondertekenen de korpschefs van de politiezones Antwerpen, Brussel-Noord, Gent en Mechelen-Willebroek het handelingskader professioneel profileren in kazerne Dossin. Met de ondertekening op deze symbolische locatie tonen de politiezones aan dat ze hun medewerkers ondersteunen bij het uitvoeren van kwaliteitsvolle en correcte identiteitscontroles.

Vandaag ondertekenen de korpschefs van de politiezones Antwerpen, Brussel-Noord, Gent en Mechelen-Willebroek het handelingskader professioneel profileren in kazerne Dossin. Met de ondertekening op deze symbolische locatie tonen de politiezones aan dat ze hun medewerkers ondersteunen bij het uitvoere...

VACATURE : Om de plaats van Kazerne Dossin in het museale landschap te verstevigen en verder uit te bouwen, zoeken wij e...
30/06/2020
Kazerne Dossin | Verantwoordelijke voor de infrastructuur

VACATURE : Om de plaats van Kazerne Dossin in het museale landschap te verstevigen en verder uit te bouwen, zoeken wij een verantwoordelijke voor de infrastructuur (v/m). In een museum, memoriaal en onderzoekscentrum moeten heel wat facilitaire processen beheerd, geoptimaliseerd en gestroomlijnd worden. Het gaat om schoonmaak, technische ondersteuning, gebouwenbeheer, veiligheid en preventie, beheer onderliggende ICT infrastructuur, opbouw van tentoonstellingen, het ontwikkelen, plannen en leiden van uitvoeringsprojecten… Meer info vind je hier 👇

GEZINSACTIVITEIT vanaf donderdag 2 juli t.e.m. maandag 31 augustusGa deze zomer op zoek naar een schat van Vlieg in Kaze...
28/06/2020
Kazerne Dossin | 02.07 - 31.08 | Schatten van Vlieg

GEZINSACTIVITEIT vanaf donderdag 2 juli t.e.m. maandag 31 augustus

Ga deze zomer op zoek naar een schat van Vlieg in Kazerne Dossin!

Vlieg neemt jullie mee op luisterzoektocht in het Memoriaal van Kazerne Dossin. Spits dus goed jullie oren en ontdek waar de schatkist zit verstopt! Jullie krijgen hulp van Simon Gronowski. Een jongetje van 11 jaar die de geluiden van het grote gebouw heel goed kent… Volg zijn spoor en kom meer te weten over deze bijzonder plek.

Vind je de schatkist? Dan krijg je een klankboekje boordevol spelletjes én maak je kans op een familieweekend.

25/06/2020
Overlijden Marie Pinhas

Kazerne Dossin vernam met grote verslagenheid het overlijden van Marie Pinhas. De getuigenis van Marie, overlevende van transport XXVI, is als leidraad opgenomen in de permanente tentoonstelling. Het hele team wenst haar familie en vrienden veel sterkte toe. In onderstaand fragment vertelt Marie (in het Frans) over haar traumaverwerking na de oorlog.
---
Kazerne Dossin apprend avec une grande tristesse le décès de Marie Pinhas. Le témoignage de Marie, survivante du transport XXVI, accompagne le visiteur tout au long de l'exposition permanente. Toute notre équipe présente ses plus sincères condoléances à sa famille et ses proches. Dans l'extrait ci-dessous, Marie évoque sa façon de faire face à ses traumatismes dans l'après-guerre.

Op een vakantie naar verre oorden is het wellicht nog even wachten... Daarom lanceren de Mechelse Musea VIP-donderdagen ...
21/06/2020
Kazerne Dossin | 02.07 - 27.08 | VIP-donderdagen voor leerkrachten

Op een vakantie naar verre oorden is het wellicht nog even wachten... Daarom lanceren de Mechelse Musea VIP-donderdagen in Mechelen! Gedurende heel de zomervakantie stellen deze musea de deuren voor leerkrachten op donderdag gratis open. Samen met één andere persoon ontdek je onze expo's en het bijbehorend aanbod voor scholen.

Ontdek meer 👇

Op een vakantie naar verre oorden is het wellicht nog even wachten... Daarom lanceren de Mechelse Musea VIP-donderdagen in Mechelen! Gedurende heel de zomervakantie stellen deze musea de deuren voor leerkrachten op donderdag gratis open. Samen met één andere persoon ontdek je onze expo's en het bi...

20/06/2020
Stap 2 miljard km voor vluchtelingen samen met KBVB & UNHCR

Een nooit eerder gezien aantal van 70.8 miljoen mensen is wereldwijd gedwongen hun thuis te ontvluchten. Daarvan is de helft jonger dan 18.

2 miljard kilometer komt overeen met het totaal van de afstanden die vluchtelingen over de hele wereld afleggen op de vlucht voor oorlog of vervolging, op zoek naar een veilig onderdak.

Neem deel aan de campagne #stepwithrefugees, een wereldwijde actie die mensen over de hele wereld oproept om samen in een virtuele tocht de afstand die vluchtelingen ieder jaar afleggen te overbruggen.

#wereldvluchtelingendag

Youri, Kassandra en Rocky hebben een boodschap voor u! Hun doel: samen met UNHCR en de KBVB 2 miljard km afleggen uit solidariteit met vluchtelingen. De Koni...

09/06/2020
Canvas

In de laatste aflevering van 'Kinderen van de Holocaust' krijgen de experten het woord. Zij buigen zich over de centrale vraag hoe een maatschappij zo ver is kunnen afglijden in een spiraal van massageweld dat de Holocaust heeft kunnen plaatsvinden.

‘Kinderen van de Holocaust’, vanavond om 21u20 op Canvas en de hele reeks integraal op canvas.be: https://cnv.as/kvdh-fb

In de laatste aflevering van 'Kinderen van de Holocaust' krijgen de experten het woord. Zij buigen zich over de centrale vraag hoe een maatschappij zo ver is kunnen afglijden in een spiraal van massageweld dat de Holocaust heeft kunnen plaatsvinden.

In de aanloop naar de Holocaust is taal een belangrijke factor. De nazi’s maken van taal een instrument om de werkelijkheid naar hun hand te zetten. Ze zetten een hele taalpolitiek op poten die er mee voor zorgt dat de bevolking meestapt in het verhaal. Er waren taalinstructies, zogenaamde ‘Sprachregelungen’, waarin voorgeschreven werd welke woorden je mocht gebruiken, in welke context, op welke manier… Stelselmatig worden mensen zo meegetrokken in het bad van collectief geweld, door zeer gerichte propagandavoering.

‘Kinderen van de Holocaust’, vanavond om 21u20 op Canvas en de hele reeks integraal op canvas.be: https://cnv.as/kvdh-fb

Op 5 juni 1989 krijgt de wereld het iconische beeld te zien van  een anonieme man die in de nasleep van de studentenopst...
05/06/2020

Op 5 juni 1989 krijgt de wereld het iconische beeld te zien van een anonieme man die in de nasleep van de studentenopstand in Peking een colonne tanks tegenhoudt.

De foto kreeg in het museum een belangrijke plaats. Enerzijds staat het beeld symbool voor de vraag naar de zin van verzet tegen totalitaire regimes. Verzet is zelden rationeel en afgewogen en, integendeel, vaak emotioneel en principieel. Zoals bij Tank Man. Zijn verzet leek zelfs volstrekt zinloos. Staande voor de onbekende toekomst kon hij niet vermoeden dat de foto een icoonbeeld zouden worden, symbool voor politieke vervolging in de late 20ste eeuw.

Anderzijds symboliseert de foto ook dat de meeste mensen die zich op een of andere wijze in 1940-1944 hebben verzet, anoniem zijn gebleven. Ze hebben vaak voorzichtig de grenzen van het mogelijke afgetast. Het zijn de stille helden.

Maandag opende het museum terug de deuren en was het ook de eerste werkdag van onze nieuwe directeur: Tomas Baum! In 'De...
03/06/2020
Tomas Baum begonnen als nieuwe directeur Kazerne Dossin: “Niet in de val van vele bruggenbouwers trappen”

Maandag opende het museum terug de deuren en was het ook de eerste werkdag van onze nieuwe directeur: Tomas Baum! In 'De Ochtend' gaf hij over die nieuwe uitdaging een eerste interview.

Beluister het gesprek met Tomas Baum op Radio 1 👇

Tomas Baum begon maandag als nieuwe directeur van Kazerne Dossin, het museum over de Holocaust en Mensenrechten in Mechelen. Hij volgt Christophe Busch op die opstapte na aanhoudende spanningen over de precieze invulling van het museum. Baum heeft ervaring met de aanpak van ‘polarisatie en conflic...

Tijdens deze zachte en zonnige lentedagen kan je in Stad Mechelen genieten van twee nieuwe stadswandelingen. Naast de 'M...
26/05/2020
Sporen van de Dossinkazerne in Mechelen

Tijdens deze zachte en zonnige lentedagen kan je in Stad Mechelen genieten van twee nieuwe stadswandelingen. Naast de 'Mensenrechtenwandeling' is er nu ook de tour 'Sporen van de Dossinkazerne in Mechelen'.

De wandeling voert je langs 11 verschillende plaatsen die iets te maken hebben met de geschiedenis van de deportatie. Hoewel de Dossinkazerne ten tijde van WOII was afgesloten voor de buitenwereld, deden de nazi's toch beroep op enkele Mechelse instellingen. Zo bevielen hoogzwangere vrouwen in het moederhuis en werden enkele kinderen ondergebracht in de kribbe van De Noker.

Download de app izi.TRAVEL en ontdek!

Welkom op de tour ‘Sporen van de Dossinkazerne in Mechelen’. We nemen je mee langs enkele bijzondere plekken die een rol speelden in de geschiedenis van de Dossinkazerne. Starten doen we bij de...

Kazerne Dossin's cover photo
26/05/2020

Kazerne Dossin's cover photo

De Poolse Joden Rachel Mandel recta Kwadrat en Israel Isaak Lipschitz behoren tot de tweede generatie immigranten. Ze wo...
24/05/2020
Gezin Lipschitz - Kazerne Dossin Memorial

De Poolse Joden Rachel Mandel recta Kwadrat en Israel Isaak Lipschitz behoren tot de tweede generatie immigranten. Ze worden allebei in Antwerpen geboren: hij in 1922 en zij in 1923. Het verliefde koppel wordt in 1943 naar de Dossinkazerne gebracht. Na zes maanden opsluiting in het verzamelkamp worden ze tenslotte ingeschreven voor transport 21. De dag voor het vertrek huwt een gevangen rabbijn hen in het geheim.

Bij aankomst in Auschwitz-Birkenau verdwijnen Rachel (19) en Israel Isaak (20) voorgoed zonder een spoor na te laten.

Herdenk dit koppel door een digitaal kaarsje te branden op onze memoriaalsite: www.kazernedossin.memorial

(Also available in French & English)

STAY SAFE AND IN TOUCH WITH US
#museumhomedelivery

De Poolse Joden Rachel Mandel recta Kwadrat en Israel Isaak Lipschitz behoren tot de tweede generatie immigranten. Ze worden allebei in Antwerpen geboren.

Op de heropening van het museum is het nog even afwachten tot 1 juni. Om jullie honger naar cultuur alvast te stillen, l...
21/05/2020
Mensenrechtenwandeling

Op de heropening van het museum is het nog even afwachten tot 1 juni. Om jullie honger naar cultuur alvast te stillen, lanceert Kazerne Dossin de 'Mensenrechtenwandeling'.

De Mechelse Mensenrechtenwandeling is een ontdekkingstocht langs zeven verschillende locaties die elk een onbekend verhaal vertellen. Je ontdekt plekken die een rol speelden in de mensenrechtengeschiedenis van Mechelen, vroeger maar ook vandaag.

Dowload de app izi.TRAVEL en zoek op regio Mechelen. De Mensenrechtenwandeling komt meteen tevoorschijn. De wandelroute start aan Kazerne Dossin en duurt ongeveer 30 minuten.

Wij wensen jullie in dit mooie weer alvast veel wandelplezier!

De Mechelse Mensenrechtenwandeling is een ontdekkingstocht langs evidente en minder evidente locaties, die elk een onbekend verhaal vertellen. Je ontdekt plekken die een rol speelden in de...

2019 was het jaar dat in teken stond van 75 jaar bevrijding, het jaar waarin we net geen 80.000 bezoekers telden en het ...
19/05/2020

2019 was het jaar dat in teken stond van 75 jaar bevrijding, het jaar waarin we net geen 80.000 bezoekers telden en het jaar waarin we de vruchten plukten van onze netwerkaanpak. Een jaar vol hoogtepunten, zoals de succesvolle tentoonstelling 'Auschwitz.camp', de lancering van het online kennisplatform wij-zij.be, de toevoeging van meer dan 200 nieuwe portretten aan de portrettenmuur, en nog zoveel meer.

Bekijk hier het jaarverslag 👇
http://annualreport.kazernedossin.memorial/#home
---
L’année 2019 a été placée sous le signe des 75 ans de la Libération. Nous avons accueilli quasi 80.000 visiteurs, un nombre bien plus élevé que celui de l’année précédente. 2019 a connu des temps forts comme l’ouverture de l’exposition temporaire « Auschwitz.camp », le lancement de la plateforme wij-zij.be sur la polarisation, l’ajout de plus de 200 nouvelles photos au mur des portraits et encore bien d’autres événements.

Regardez ici le rapport annuel 👇http://annualreport.kazernedossin.memorial/?lang=fr

17/05/2020
Het verhaal van Ruth Steinreich

Vanaf 1 december 1941 mogen Joodse kinderen niet langer naar niet-Joodse scholen. Kinderen tussen 6 en 16 jaar kunnen het schooljaar nog afmaken. De anderen mogen in januari niet aan het nieuwe semester beginnen. De zevenjarige Ruth Steinreich behoort tot de beste leerlingen van haar klas. Wanneer ze in maart 1943 wordt gearresteerd, draagt het meisje haar rapport van het tweede leerjaar bij zich. Het document blijft in de Dossinkazerne achter.
Ze overleeft de deportatie naar Auschwitz-Birkenau niet.

Word jij vandaag ook extra stil van het verhaal van Ruth? Herdenk haar door een virtueel kaarsje te branden:
https://kazernedossin.memorial/herdenken/in-memoriam/?pdb_id=42366

STAY SAFE AND STAY IN TOUCH WITH US
#museumhomedelivery

Adres

Goswin De Stassartstraat 153
Mechelen
2800

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag 09:30 - 17:00

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Kazerne Dossin nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact Het Museum

Stuur een bericht naar Kazerne Dossin:

Video's

Musea in de buurt


Andere Mechelen musea

Alles Zien

Comments

Nu zijn velen bang voor de gevolgen van het coronavirus maar tot op heden hebben de mensen die besmet werden ongeveer 96% kans om te overleven. De mensen die vanuit de kazerne Dossin naar een concentratiekamp gestuurd werden, hadden ongeveer 0,95% kans om te overleven ... 😞
De holocaust mag niet langer gebruikt worden om pro Israëlische politieke propaganda te voeren. Gewoonweg schandalig hoe het dagelijkse bestuur ermee omspringt. Ik ondersteun de ontslagname (10/03/2020) van de 9 wetenschappers bestuursleden volledig. De holocaust was een bijzonder donkere periode die moet gerespecteerd en herdacht worden, maar niet op de manier waarop de Kazerne Dossin ermee omspringt.😰
Dus Kazerne Dossin verbiedt Brigitte Herremans en Ludo Abicht, maar staat open voor Doorbraak? 😲 Het Doorbraak van "Salvini en Orban, één strijd voor een christelijk Europa" en "Mensaap neemt strafschop (en scoort)’"? Genetica als politiek argument is blijkbaar volledig terug. De heer Gantman & co zullen niet rusten voor het universeel en verbindend appèl van Kazerne Dossin volledig in de kiem is gesmoord. 😢 #NeverAgainForAnyone #NooitMeerVoorNiemand
Veel bijgeleerd vandaag😞
Ik zocht op jullie site 'Repressie' met zonder resultaat.
Vanuit Mons, over Halle, Brussel en Vilvoorde naar Mechelen, langs de Dossinkazene - Stop van 2 uur (1400-1600) (https://www.facebook.com/75-jaar-De--Bevrijdingscolonne-in-Vilvoorde-donderdag-5-september-2019-333551094233468/
Was the water damage repaired? We were at your museum twice and the damage was still there.
HAG SAMEACH! DOCUMENTARY REVEALS A HIDDEN SHOAH STORY It’s an honor for me to be at the forefront of a story tradition that belongs uniquely to children of Holocaust survivors. Thank you for inviting me to share this with you: The Presence of Their Absence follows a son of survivors on a journey to trace his inherited trauma. Armed with only scant clues from his late parents, Fred Zaidman ventures into the unknown to tell his story for this first time. With helpers in Poland, Israel, Germany, and an unlikely source – a Baptist minister in Atlanta - Fred finds his roots in the ashes of the Shoah. Yad Vashem has called The Presence of Their Absence “a film for the ages”. We are delighted it has just come to Digital HD on iTunes and your other platforms: https://itunes.apple.com/us/movie/the-presence-of-their-absence/id1449946652 https://www.amazon.com/Presence-Their-Absence-Fred-Zaidman/dp/B07P1C57FL You may also order a DVD on our website: https://thepresenceoftheirabsence.com/ and for a scholastic version for projecting onto large screens: http://logtv.com/storefront/product/the-presence-of-their-absence/. I hope you will view the film, send your thoughts, and share your personal stories on our website contact page. With gratitude, Donna Kanter and team
NEW DOCUMENTARY REVEALS A HIDDEN SHOAH STORY It’s an honor for me to be at the forefront of a story tradition that belongs uniquely to children of Holocaust survivors. Thank you for inviting me to share this with you: The Presence of Their Absence follows a son of survivors on a journey to trace his inherited trauma. Armed with only scant clues from his late parents, Fred Zaidman ventures into the unknown to tell his story for this first time. With helpers in Poland, Israel, Germany, and an unlikely source – a Baptist minister in Atlanta - Fred finds his roots in the ashes of the Shoah. Yad Vashem has called The Presence of Their Absence “a film for the ages”. We are delighted it has just come to Digital HD on iTunes and your other platforms: https://itunes.apple.com/us/movie/the-presence-of-their-absence/id1449946652 https://www.amazon.com/Presence-Their-Absence-Fred-Zaidman/dp/B07P1C57FL You may also access a DVD on our website: https://thepresenceoftheirabsence.com/ I hope you will view the film, send your thoughts, and share your personal stories on our website contact page. With gratitude, chag Pesach sameach, and Happy Easter, Donna Kanter and team
15/3/2019 Leerlingen van Bergen met Louise-Thérése Selvais
Het is een plaats waar men even stil kan en moet zijn mbt mensen(rechten) en haat met de boodschap DIT NOOIT MEER!