Galerij Van Schuylenbergh

Galerij Van Schuylenbergh Kunstgalerij van kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh.
(4)

03/06/2022

Jong geleerd is oud begeerd.
De leergierige leerlingen van 5C van het Sint-Jozefcollege in Aalst kwamen op galerijbezoek en bewezen nogmaals dat kinderen veel spontaner omgaan met kunst:
Openminded. 🧠
Open ogen. 👀
Open gesprekken. 🗣

Vandaag uitzonderlijk gesloten, maar zondag  is het kunstbos zeer open!
06/05/2022

Vandaag uitzonderlijk gesloten, maar zondag is het kunstbos zeer open!

22/03/2022
heropenen // hernemen // herpakken // herleven.Exact 2 jaar na het sluiten van de wereld open ik de mijne op 13 maart. (...
08/03/2022

heropenen // hernemen // herpakken // herleven.

Exact 2 jaar na het sluiten van de wereld open ik de mijne op 13 maart. (Mijn verjaardag 👑)

Vrije toegang in de vrije natuur!

Elke vrijdag en zondag van 14u - 18u tot eind mei. Of op afspraak via [email protected]

Adres

Nieuwbeekstraat 7
Aalst
9300

Openingstijden

Vrijdag 14:00 - 18:00
Zondag 14:00 - 18:00

Telefoon

+3253700475

Website

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Galerij Van Schuylenbergh nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Video's

Delen

KUNST MET EEN GEWONE “k”

Als koppel, openden kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh & actrice Lynn Van Royen op 17 Augustus 2018 de deuren van hun eigen kunstgalerij. Deuren die voor iedereen moeten kunnen openstaan. De uitdaging ligt niet zozeer in het bereiken van de bestaande kunstwereld, maar in het bereiken van het overgrote deel van de bevolking die nooit een voet binnenzet in een museum of galerij. Er bestaat een verlegenheid jegens moderne kunst die ze trachten weg te werken door simpelweg te stellen:

“Je hoeft geen koksdiploma te hebben om een gerecht lekker te vinden, dus je hoeft ook geen diploma kunstgeschiedenis te hebben om een werk mooi te vinden”

Met hun galerij hopen ze om kunst toegankelijker te maken voor iedereen. Eén van de hulpmiddelen die ze daarvoor inzetten is het gebruik van costum-podcasts die als audiotoer de bezoeker vergezellen bij het aanschouwen van de schilderijen. Geen saaie kunstgeschiedenisles, maar een brokje esthetische toogpraat zoals bijvoorbeeld met special guest Jean Blaute, die met Gilles een audiotoer opnam voor hun openingsexpositie.


Andere Kunstgalerie in Aalst

Alles Zien

Dit vind je misschien ook leuk