Enid A. Haupt Conservatory

Enid A. Haupt Conservatory The New York Botanical Garden is een botanische tuin in New York. Het is met een oppervlakte van 1 km² een van de grootste botanische tuinen van de Verenigde Staten.
(14)

Het ligt in het Bronx Park in het stadsdeel The Bronx. Er zijn een aantal gerenommeerde plantenlaboratoria te vinden.De botanische tuin werd in 1891 opgericht op een deel van de grond van Belmont Estate, het voormalige bezit van tabaksmagnaat Pierre Lorillard. De oprichting vond plaats na een fondsenwervingscampagne die werd geleid door botanicus Nathaniel Lord Britton. Hij wilde de Royal Botanic Gardens, Kew in het Verenigd Koninkrijk overtreffen.De botanische tuin ligt aan East 200th Street en Kazimiroff Boulevard. De tuin omvat 48 verschillende tuinen en plantencollecties. Er is een cascade-waterval, draslanden en een bomentuin van 0,2 km² met Amerikaanse eiken, Fagus grandifolia, Prunus, berken, tulpen en Fraxinus americana. Sommige bomen zijn meer dan twee eeuwen oud.Er zijn veel bezienswaardigheden te zien. Hieronder zijn de Enid A. Haupt Conservatory, Peggy Rockefeller memorial rose garden, een Japanse rotstuin, een pinetum van 0,15 km², een aantal onderzoekscentra waaronder een weefselkweeklaboratorium, een bibliotheek met 50.000 boeken en een herbarium met honderdduizenden botanische specimens, die vaak meer dan een eeuw oud zijn. In het centrum van de tuin ligt 0,162 km² oerbos, dat het laatste restant van het originele bos representeert dat heel New York besloeg voor de komst van Europese kolonisten in de zeventiende eeuw. Het bos wordt doorkliefd door de Bronx River met zijn rivierdal en stroomversnellingen. Op de oever staat de Lorillard snuff-grinding mill, een molen uit de jaren 40 van de negentiende eeuw.

Operating as usual

Address

New York, NY

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Enid A. Haupt Conservatory posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Category

Nearby museums