Guggenheimmuseum (New York)

Guggenheimmuseum (New York) Het Solomon R. Guggenheim Museum is een museum voor moderne kunst aan 5th Avenue in New York.Het is het oorspronkelijke Guggenheimmuseum, naast het Guggenheim Museum in Bilbao en de Peggy Guggenheim Collection in Venetië.

De inmiddels gesloten Guggenheim Musea in Las Vegas en Berlijn maakten ook deel uit van de Solomon R. Guggenheim Foundation.Het oorspronkelijke gebouw is een museumstuk op zich door zijn bijzondere vormgeving. De tentoonstellingsruimte bestaat uit een spiraalvorm, die zich ook buiten manifesteert. De kunstwerken worden tentoongesteld langs een spiraalvormig verlopende helling die het gehele gebouw doorloopt. Het centrale deel van de ruimte, dat doorloopt over alle verdiepingen (voor zover men hier van verdiepingen kan spreken), is afgedekt door een grote lichtkoepel. Het is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright in samenwerking met Hilla von Rebay van de Solomon R. Guggenheim Foundation.GeschiedenisHet Guggenheim Museum begon als museum voor de privécollectie van Solomon R. Guggenheim.

Operating as usual

Address

New York, NY

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Guggenheimmuseum (New York) posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.