Aegean - Creation of an Archipelago

Aegean - Creation of an Archipelago ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους, μία έκθεση για τ?

Μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις, εμφανίζονται οι διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων που διαμόρφωσαν τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, όσο και την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή.

Η έκθεση, πέρα από την επιστημονική της επάρκεια και τον εκπαιδευτικό της χ

αρακτήρα, σκοπό έχει να αποκομίζει ο επισκέπτης της τη δύναμη των τοπίων και της ομορφιάς του Αιγαίου πελάγους μέσα από σύγχρονους τρόπους παρουσίασης, όπου τα εκθέματα, οι εικόνες και οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις συνθέτουν ένα δυνατό επικοινωνιακά και εικαστικά σύνολο, ικανό να θέλξει και να εντυπωσιάσει το ευρύ κοινό.

06/06/2019
Το Δεινοθήριο της Λέσβου

Η έκθεση "Το Δεινοθήριο της Λέσβου" έχει τώρα τη δική της σελίδα στο facebook! Ενημερωθείτε για τις δράσεις της!

Η έκθεση "Το Δεινοθήριο της Λέσβου" σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

05/10/2019

Μια νέα έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην Θεσσαλονίκη!

Το Δεινοθήριο της Λέσβου σας περιμένει στο Λιμάνι (Προβλήτα 1) από 17 Μαΐου μέχρι τέλη Ιουνίου!!!

H έκθεση
ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Mάιος – Ιούνιος 2019

Μία νέα προσπάθεια προβολής της Λέσβου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
http://www.petrifiedforest.gr/h-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%b8%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b4/

07/12/2018

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης ΑΙΓΑΙΟΝ Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους στο ΣΙΚΑΓΟ των ΗΠΑ
Από το Νοέμβριο του 2015 η μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πρόβαλε στην Αμερική την ομορφιά των τοπίων των νησιών του Αιγαίου
http://www.lesvosmuseum.gr/site/home/ws/primary+menu/news-events/nea/deltia_tipu/2018/July/aigaion.csp

07/12/2018

Το ΑΙΓΑΙΟ, τα νησιά, τα τοπία, τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, έργα θεών και ανθρώπων......
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της Έκθεσης ΑΙΓΑΙΟΝ Η γέννηση ενός αρχιπελάγους, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, στο χιονισμένο Chicago, και αναπάντεχα μετά από τέσσερις διαδοχικές παρατάσεις παρέμεινε στο φιλόξενο National Hellenic Museum μέχρι την Κυριακή, ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι της επιστροφής στη Λέσβο.
Σπαράγματα απολιθωμένων κορμών, τεκμήρια της γεωλογικής ιστορίας του Αιγαίου, ορυκτά, πετρώματα, απολιθώματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις, παρουσιάζουν και ερμηνεύουν τις γεωδυναμικές διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων που διαμόρφωσαν το ιστορικό αρχιπέλαγος και την εξέλιξη της ζωής, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων.
Το ΑΙΓΑΙΟ θα συνεχίσει το ταξίδι του για να μοιραστεί και με άλλους ανθρώπους, την βαριά, ελκυστική και συνάμα συναρπαστική κληρονομιά του....
Συνεχίζουμε......

10/17/2017
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΙΓΑΙΟΝ•Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ! - Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Petrified Forest of Lesvos

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΙΓΑΙΟΝ•Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ! - Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Petrified Forest of Lesvos

Από το Νοέμβριο του 2015 η μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλει τα γεωλογικά μνημεία και την ομορφιά των τοπίων των νησιών του Αιγαίου

10/17/2017

Απόσπασμα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ - H Γέννηση ενός Αρχιπελάγους

10/17/2017

O Πρωθυπουργός στην μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ΑΙΓΑΙΟΝ - Η γέννηση ενός αρχιπελάγους, στο Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο.
Τα εντυπωσιακά τοπία και τα γεωλογικά μνημεία του Αιγαίου διηγούνται την συναρπαστική ιστορία της δημιουργίας του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Τα σημαντικά απολιθώματα φυτών και ζώων παρουσιάζουν την εξέλιξη της ζωής στο Αιγαίο τα τελευταία 150 εκατομμύρια χρόνια. Κυριαρχούν οι μεγάλοι απολιθωμένοι κορμοί από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Αποτελούν μαρτυρίες των μεταβολών του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά που διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του ανθρώπου και την δημιουργία των πολιτισμών του αρχιπελάγους!
Από το Νοέμβριο του 2015 έως σήμερα χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης στο Σικάγο απόλαυσαν από κοντά μοναδικά τεκμήρια της φυσικής ιστορίας αλλά και την ομορφιά των μοναδικών αιγαιοπελαγίτικων τοπίων.

Στο National Hellenic Museum στο Σικάγο που χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κοινότητας.

07/05/2017

The travel blog for Outdoor Adventures “A Greek Adventure” invites visitors to the Lesvos Petrified Forest!

“Do not miss it for any reason!”

Ancient Petrified Forest of and Natural History Museum **os Enjoy: http://ow.ly/RSmi307Q1VU

03/17/2017

Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός αρχιπελάγους. Πολυτεχνικό Μουσείο Μόσχα. Οκτώβριος 2016-Μάρτιος 2017. Συμμετοχή της Περιφερειας Βορείου Αιγαίου στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας στη Ρωσία. Μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις, εμφανίζονται οι διεργασίες και τα αποτελέσματα των χερσαίων και θαλάσσιων δυνάμεων που διαμόρφωσαν τόσο το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, όσο και την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή.Η εκθεσιακή ενότητα που αναφέρεται στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου διηγείται την γεωιστορική εξέλιξη της περιοχής πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

01/04/2017
Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο

Η νέα έκθεση που ετοιμάζει στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από 14 Φεβρουαρίου μέχρι 7 Απριλίου 2017! Θα σας περιμένουμε όλους!

Η έκθεση "Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο" στη Μυτλήνη, στο Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

12/29/2016

Nέα εντυπωσιακά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα ταξιδέψουν σύντομα με προορισμό το Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης!
Η κινητή έκθεση "Το Δάσος κάτω από το Δρόμο" θα παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τα μέσα του Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές του Απριλίου 2017.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης http://theforestundertheroad.gr/ και γίνετε φίλοι της στο facebook!!!

10/26/2016
Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Παρουσία του πρέσβεως της Ελλάδος στη Μόσχα, κ. Ανδρέα Φρυγανά και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέ...

10/15/2016
ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μεγάλη έκθεση για το Αιγαίο στο Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μεγάλη έκθεση για το Αιγαίο στο Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με τα νέα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο, παρέχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η επικαιρότητα με όλες τις τελευταίες ελληνικές και διεθνείς ειδήσεις.

10/11/2016

Looking forward to seeing you at the "AEGEAN - Creation of an Archipelago" exhibition opening, that will take place on

Thursday, 13th of October 2016 at 20.00

at the Polytechnic Museum of Moscow

02/02/2016
National Hellenic Museum

National Hellenic Museum

Turkish travel agents explored the "hidden treasures" of the north Aegean islands last week with Professor Nikolaos Zouros, Director of the Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest and curator of our most recent exhibition, "Aegean: Creation of an Archipelago." You can explore the beauty too, on our second floor through August!

01/30/2016

From November 25, 2015 through April 10, 2016, NHM members will receive additional benefits at The Field Museum! http://hubs.ly/H01PR5l0

01/06/2016

National Hellenic Museum

The word “Hellenism” is derived from the Greek word “Ellinismos” (ελληνισμός). In Greek, Ellinismos is used to describe the people of Greek lineage and also to describe a set of values for living that was invented by the ancient Greeks.

12/29/2015

Where can you find extinct civilizations, volcanic eruptions and mythical figures all in one place? Let us show you.
http://ow.ly/WkQ8i

Where can you find extinct civilizations, volcanic eruptions and mythical figures all in one place? Let us show you. http://ow.ly/WkQ8i

11/26/2015
Το Αιγαίο... έφτασε στο Σικάγο

Άρθρο στην εφημερίδα Έθνος για την έκθεση στο Σικάγο

Απολιθωμένοι κορμοί από το δάσος στο Σίγρι της Λέσβου, εντυπωσιακό υλικό που ξεδιπλώνει με υποβλητικό τρόπο τη γέννηση του Αιγαίου, ευρήματα που δείχνουν τις γεωλογικές διεργασίες, οι οποίες διαμόρφωσαν το ανάγλυφο, τις γεωμορφές και τα τοπία της νησιώτικης Ελλάδας, μαγεύουν του επισκέπτες του Εθνικ…

11/24/2015

Last night's opening of Aegean - Creation of An Archipelago in Chicago's National Hellenic Museum

11/23/2015

Looking forward to seeing you at the "AEGEAN - Creation of an Archipelago" exhibition opening, Monday at 18.00 at the National Hellenic Museum in Chicago USA

11/17/2015

UPCOMING EXHIBITION
Dive Into The Aegean Sea
On November 23, 2015

AEGEAN creation of an Archipelago in the National Hellenic Museum in Chicago USA

11/09/2015

UPCOMING EXHIBITION
Dive Into The Aegean Sea
On November 23, 2015

History, Beauty, Science
Inspiring some of the world's greatest civilizations and home to Sappho, Homer, Pythagoras, and Hippocrates, and such mythical creatures as the Cyclops, Calypso, Circe, and the Sirens, the history of the Aegean Sea and its dazzling islands goes back millions of years.

Homer's "wine, dark sea"
Rich with digital and audiovisual material and tangible artifacts that include underwater findings, 20 million year fossils, and a 14-meter petrified tree trunk, this exhibition will showcase the mineral wealth and geology in the evolution of civilizations.

An initiative of the Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest, this original exhibition is presented in cooperation with the Aristotle University of Thessaloniki's Geology and Paleontology Museum and the University of Crete's Natural History Museum. It has been shown at the Noesis Science Center and Technology Museum in Thessaloniki, the Eugenides Planetarium in Athens, and Exhibition Centre Vittoriano in Rome.

Aegean: Creation of an Archipelago Opens November 23!

11/05/2015
The Greeks – Agamemnon to Alexander the Great

Our exhibition AEGEAN - The birth of an archipelago is presented in parallel with the exhibition THE GREEKS Agamemnon to Alexander the Great. The Field Museum, Chicago USA November 25th 2015 - April 10th 2016.

Take an exceptional journey through 5,000 years of Greek history and culture in The Field Museum’s latest exhibition, The Greeks—Agamemnon to Alexander the Great. Encounter Mycenaean rulers and priestesses, warriors and princesses of Archaic Greece, and heroes and athletes of Classical Athens and Sp…

02/19/2015
Roma, dal 26 febbraio 'L'Egeo' in mostra al Vittoriano (video)

H έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ στην RAI

Dal prossimo 26 febbraio il Complesso del Vittoriano, a Roma, ospiterà la mostra "L'Egeo. La creazione di un arcipelago". L'esposizione, che fa parte del progetto 'Roma verso Expo', darà vita a eventi, conferenze e incontri con il coinvolgimento delle ambasciate dei Paesi aderenti a Expo2015. Il se…

02/18/2015

Η έκθεση “ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους”, συνεχίζοντας το ταξίδι της μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, “πέταξε” για Ρώμη. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ROMA VERSO EXPO που γίνονται στη Ρώμη με αφορμή τη μεγάλη έκθεση EXPO 2015 στο Μιλάνο, η έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Vittoriano στη Ρώμη από τις 16 ως τις 27 Φεβρουαρίου.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Έλληνα πρέσβη στη Ρώμη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco. Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, επίσημοι και εκπρόσωποι του τύπου.

02/10/2015

Aegean - Creation of an Archipelago's cover photo

Address

333 S Halsted Street
Chicago, IL
60661

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Aegean - Creation of an Archipelago posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Museum

Send a message to Aegean - Creation of an Archipelago:

Videos

Share

Category


#}