Slag om Bunker Hill

Slag om Bunker Hill De Slag om Bunker Hill vond plaats op 17 juni 1775 op Breed's Hill als deel van het Beleg van Boston gedurende de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Generaal Israel Putnam was verantwoordelijk voor de revolutionaire strijdkrachten terwijl generaal-majoor William Howe verantwoordelijk was voor de Britse strijdkrachten. Omdat de meeste gevechten niet op Bunker Hill plaatsvonden, wordt het conflict ook de Slag om Breed's Hill genoemd.VoorgeschiedenisDe militair gouverneur van de kolonie Massachusetts Bay, generaal Thomas Gage, was anno 1775 bezig met het verzoenen van de Amerikaanse kolonisten en de eisen die de regering in Londen stelde voor hun loyaliteit. Vooral de financiële eisen waren een doorn in het oog van de Whigs, die voor verregaande autonomie waren en niet langer afhankelijk zouden zijn van de Engelse koning George III.Gage was al maanden bezig de Engelse regering ervan te overtuigen dat versterkingen nodig waren om dit conflict op te lossen. Het eerste bloed vloeide op 18 april toen Gage, in een poging om de nakende revolutie in de kiem te smoren, opdracht gaf om het buskruitdepot van Lexington en dat van Concord te plunderen. De plaatselijke militie bracht de Engelsen aanzienlijke verliezen toe. Eind mei had de regering in Londen 3 generaals gestuurd om het beleid van Gage kracht bij te zetten: William Howe, die zijn strepen verdiend had in de slag om Quebec, Henry Clinton, die zich onderscheiden had in de Zevenjarige oorlog en John Burgoyne.

Operating as usual

Address

Charlestown, MA

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Slag om Bunker Hill posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Nearby museums


Other Charlestown museums

Show All