Medici-kapellen

Medici-kapellen De Cappelle Medicee vormen een museum in de Florentijnse basiliek van San Lorenzo Het museum bestaat hoofdzakelijk uit twee religieuze ruimten: De Cappella dei Principi, gelegen achter de kerk en de Sagrestia Nuova, de nieuwe sacristie, gelegen aan een van de zijden van de kerk.

De beide ruimten fungeren als mausoleum voor de Medici. De San Lorenzo was de parochiekerk van deze familieDe Sagrestia Nuova is vooral beroemd en belangwekkend vanwege de graftombes die Michelangelo hier vervaardigde. De twee monumenten die tegenover elkaar tegen de linker- en de rechterwand staan, zijn van Lorenzo II de' Medici, hertog van Urbino en Giuliano, hertog van Nemours . Hun beelden in de nissen boven de sarcofagen zijn geen portretten, maar geïdealiseerde voorstellingen die meer de bedoeling hadden om een bepaalde soort menstypen weer te geven: Lorenzo is de gesloten, contemplatieve en Giuliano de extraverte, actieve. Op het verwijt dat de beelden niet leken, zou Michelangelo hebben gezegd: “Wie kan het over duizend jaar nog wat schelen hoe ze eruitzagen?”.In de Cappella dei Principi zelf zijn de graftombes leeg, aangezien de zaal nooit afgewerkt is. Het was echter nooit de bedoeling om daar daadwerkelijk te worden bijgezet. De kapel was bedoeld als praalgraf. De resten van de overleden groothertogen bevinden zich onder eenvoudige stenen de Cripta del Buontalenti, direct onder de kapel. Ook enkele groothertogen uit het huis Habsburg-Lotharingen zijn hier bijgezet.

Normali funzionamento

Indirizzo

Florence

Notifiche

Lasciando la tua email puoi essere il primo a sapere quando Medici-kapellen pubblica notizie e promozioni. Il tuo indirizzo email non verrà utilizzato per nessun altro scopo e potrai annullare l'iscrizione in qualsiasi momento.