Händel House Museum

Händel House Museum Het Händel House Museum is een museum dat gewijd is aan het leven van Georg Friedrich Händel. Het staat op 25 Brook Street in de wijk Mayfair in Londen.

Daarnaast maakt het pand 23 Brook Street deel uit van het pand. In dit pand woonde Gitarist Jimi Hendrix tussen 1968 en 1969. Het museum is voor het publiek geopend sinds 8 november 2001. De ruimtes aan 23 Brook Street worden gebruikt voor eigentijdse tentoonstellingen. Naast de museumfunctie vinden er regelmatig gratis en betaalde klassieke muziekconcerten plaats op instrumenten uit de 18e eeuw. Het huis op 25 Brook Street werd gehuurd en bewoond door Händel tussen 1723 en zijn overlijden in 1759. Het huis is gerestaureerd naar de periode waarin Händel hier woonde. Veel historische elementen zijn dus hersteld, maar niet allemaal origineel 18e eeuws. Het huis bevat veel authentieke schilderijen en instrumenten uit die tijd en bestaat uit meerdere ruimtes zoals de slaapkamer en woonkamer van Händel. Het is een typisch huis uit de Georgiaanse stijlperiode met een kelder, 3 verdiepingen en een zolderverdieping.

Operating as usual

Address

London

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Händel House Museum posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Category


Other Museums in London

Show All