Palatinerhøyden

Palatinerhøyden Palatinerhøyden er den sentrale av Romas sju høyder og den eldste delen av byen. Den er 40 meter høy og grenser til både Forum Romanum, Circus Maximus og Colosseum.

Høyden er oppkalt etter Pales, i romersk mytologi gudinne over saugjeterne, og videre er «Palatin» det etymologiske opphavet til ordet «palass».MytologiIfølge romersk mytologi var det på Palatinerhøyden at Romulus og Remus ble funnet av ulvemora som holdt dem i live. Ifølge dette sagnet fant gjeteren Faustulus spedbarna, og sammen med kona si, Acca Larentia, oppfostret han dem. Da de ble eldre, var det her Romulus valgte å bygge Roma.HistorieRoma har sitt opphav på Palatinerhøyden, og nylige utgravninger har vist at det har bodd folk her fra siden om lag 1000 f.Kr.Mange rike romere i Den romerske republikken (510 f.Kr. - om lag 44 f.Kr.) bodde her. Ruinene av palassene til Augustus (63 f.Kr. - 14 e.Kr.), Tiberius (42 f.Kr. - 37 e.Kr.) og Domitian (51 - 96) er fortsatt synlige. Augustus bygde også et tempel til Apollo her, ved siden av huset sitt.

Address

London

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Palatinerhøyden posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Category


Other Museums in London

Show All