Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes Museum Het Sherlock Holmes Museum is een museum in Londen, Engeland, gewijd aan de fictieve detective Sherlock Holmes, bekend uit de verhalen van de schrijver en arts Arthur Conan Doyle.

Het museum werd geopend in 1990 en heeft het adres Baker Street 221B, hetzelfde adres als in de verhalen van Conan Doyle. Om dat adres te mogen voeren was wel speciale toestemming van de City of Westminster nodig, want het eigenlijke huisnummer is 239. Het museum ligt aan de noordkant van de straat, vlak bij Regent's Park.Het museumHet georgiaanse huis waarin het museum is gehuisvest, was vroeger, tussen 1860 en 1936, een pension waar kamers werden verhuurd. Het is ingericht zoals men zich voorstelde dat het pension eruitzag waar Mrs. Hudson kamers verhuurde aan Sherlock Holmes en Dr. Watson. Afgaande op de verhalen van Conan Doyle was dat in de periode 1881-1904. Veel voorwerpen in het museum worden in de verhalen genoemd. Het museum neemt de 1e, 2e en 3e verdieping in beslag; op de begane grond is een souvenirwinkel. Het museum is opgezet door de Sherlock Holmes Society of England, die het ook exploiteert. De Society is een non-profitorganisatie.Op het pand is een blauwe plaquette aangebracht met de tekst ‘221b – Sherlock Holmes – Consulting Detective – 1881-1904’. De plaquette lijkt op soortgelijke plaquettes op panden waar belangrijke mensen hebben gewoond, zoals die worden aangebracht door English Heritage, maar deze organisatie heeft niets van doen met de plaquette op Baker Street 221B. Ze houdt zich ook niet bezig met fictieve persoonlijkheden.

Operating as usual

Address

London

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Sherlock Holmes Museum posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.