Reading Room van het British Museum

Reading Room van het British Museum De Reading Room bevindt zich in het centrum van het, na een omvangrijke reconstructie in het jaar 2000 ontstane, grote binnenplein van het British Museum te Londen.

Tot 1997 deed de Reading Room dienst als de voornaamste leeszaal van de tot dan toe in het museum gevestigde British Library. Toen de British Library vervolgens verhuisde naar een nieuw, geheel eigen onderkomen bij St.Pancras, elders in Londen, werd besloten de monumentale Reading Room in zijn oorspronkelijke vorm te behouden. De Reading Room, ontworpen door Sydney Smirke op basis van suggesties door hoofdbibliothecaris Anthony Panizzi, die op hun beurt weer waren ontstaan naar aanleiding van een idee dat William Hosking geopperd had in het kader van een daartoe uitgeschreven wedstrijd, heeft als hoofd-leeszaal van de British Library ononderbroken dienstgedaan van 1857 tot aan zijn sluiting in 1997. De toegang was tot dan toe uitsluitend voorbehouden geweest aan onderzoekers die zich daartoe door de British Library hadden laten registreren, hoewel de bibliotheek nooit echt de toegang heeft geweigerd aan mensen die op een of andere manier aannemelijk konden maken dat ze zich met serieus onderzoek bezighielden.

Operating as usual

Address

London
WC1B 3DG

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Reading Room van het British Museum posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.