HMY Britannia

HMY Britannia HMY Britannia on entinen Britannian kuningasperheen huvijahti (Royal Yacht Britannia). Se on järjestyksessään 83. Rakentaminen aloitettiin 16. huhtikuuta 1953.

kuninkaallinen huvijahti ja toinen samaa nimeä kantava.HistoriaaBritannian rakensi John Brown & Co Ltd:n telakka Clydebankissa, West Dunbartonshiressä. Aluksen kastoi kuningatar Elisabet II. Käyttöönotto tapahtui 11. tammikuuta 1954. Sen oli suunniteltu toimivan sairaalalaivana mahdollisen sodan aikana.Koskaan alus ei kuitenkaan toiminut siinä tehtävässä; Falklandin sotaan sitä ei lähetetty koska

se olisi tarvinnut oman säiliölaivan mukaansa tuolloin vielä käyttämiensä raakaöljykattiloiden vuoksi; kattilat uusittiin kevytpolttoljylle pian tämän jälkeen.Palvellessaan kuningattaren ja kuninkaallisen perheen käytössä se teki yhteensä 696 ulkomaan- ja 272 kotimaanvierailua. Prinssi Charles ja prinsessa Diana matkustivat Britannialla häämatkalleen vuonna 1981. Se on osallistunut myös 1 000 pakolaisen siirtämiseen sisällissodan jaloista Adenista vuonna 1986.Alus kävi Helsingissä toukokuussa 1976 Elisabetin vieraillessa Suomessa sekä juhannuksen 1994 alla; tällöin se oli matkalla Pietariin ja pysähtyi Suomessa vain tankkaamaan. Aluksella ei ollut tuolloin mukana kuninkaallisia; alus liikkui yksinään kun kuninkaallisten läsnä ollessa sillä oli aina sotalaiva saattajanaan.

Address

Edinburgh

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when HMY Britannia posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share

Category


#}