Museu Egipci de Barcelona

Museu Egipci de Barcelona Benvinguts / Bienvenidos a la pagina oficial del Museu Egipci de Barcelona

Funcionando como de costumbre

Ya está aquí la NUEVA AGENDA CULTURAL del Museu Egipci de Barcelona.¡Te llevamos los cursos allá donde tú estés!Por cier...
08/01/2021

Ya está aquí la NUEVA AGENDA CULTURAL del Museu Egipci de Barcelona.

¡Te llevamos los cursos allá donde tú estés!

Por cierto, ¿ya sabes el CURSO ONLINE que está arrasando dentro de la programación de 2021?

Descubre cuál es entrando en nuestra web (LINK EN LA BIO), junto al resto de propuestas ONLINE que harán las delicias de los amantes del antiguo Egipto.

#museuegipci #museoegipcio #antiguoegipto #tornemalsmuseus #cursonline #agendacultural #laculturacura #lacultuessegura #laculturaemtoca

CA- BONES FESTES DES DEL MUSEU EGIPCI DE BARCELONAAquest bonic collaret egipci (datat de Baixa Època, 712-332 aC), tan v...
22/12/2020

CA- BONES FESTES DES DEL MUSEU EGIPCI DE BARCELONA

Aquest bonic collaret egipci (datat de Baixa Època, 712-332 aC), tan vistós per estar elaborat amb granadura i amulets de cornalina, simbolitza els nostres millors desitjos i duu bons auguris per a totes les persones que ens seguiu. I... encara que no ho sàpiguen, també per aquelles que ho faran en el futur.

Visita’ns en aquests dies! Aquí et deixem a mà els nostres horaris nadalencs:
-Obrim el dijous 24 de desembre d’11.00 a 14.00
-Tanquem els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener

ES- FELICES FIESTAS DESDE EL MUSEO EGIPCIO DE BARCELONA

Este bonito collar egipcio (datado de la Baja Época, 712-332 a.C.), tan vistoso por estar elaborado con cuentas y amuletos de cornalina, simboliza nuestros mejores deseos y trae buenos augurios para todas las personas que nos seguís. Y… aunque todavía no lo sepan, también para aquellas que lo harán en el futuro.

¡Visítanos en estos días! Aquí te dejamos nuestros horarios navideños:
-Abrimos el jueves 24 de diciembre de 11h a 14h
-Cerramos los días 25 y 26 de diciembre, 1 y 6 de enero

EN- MERRY CHRISTMAS FROM THE EGYPTIAN MUSEUM OF BARCELONA

This beautiful Egyptian necklace (Late Period, 712-332 BC), so colourful by made with beads and carnelian charms, symbolizes our best wishes and it brings good omens for all people who follow us, and also… even if they don't know it yet, for those who will do it in the future.

We look forward to your visit! Here you have our special Christmas hours:
-We are open next Thursday, December 24, from 11 am to 2 pm
-We are close on December 25 and 26, January 1 and 6.

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #nadal2020 #navidades2020 #christmas2020 #egyptiannecklace #goodwishes #tornemalsmuseus #lacultuessegura #laculturaemtoca

FOTOGRAMES DE L’ANTIGA ROMA. VEIEM L’IMPERI ROMÀ COM REALMENT ERA?Amb aquest CURS ONLINE gaudiràs d'una bona estona cult...
27/11/2020

FOTOGRAMES DE L’ANTIGA ROMA. VEIEM L’IMPERI ROMÀ COM REALMENT ERA?

Amb aquest CURS ONLINE gaudiràs d'una bona estona cultural a casa teva mentre et desmuntem els estereotips que sovint ens han arribat de l'antiga Roma a través del cinema, les sèries de televisió i les novel·les. A partir de tres "fotogrames" de l'Imperi romà, és a dir, de tres temàtiques representatives com són la figura icònica de l'emperador Claudi, la celebració d'interminables bacanals, i la construcció del Mur d'Adrià, el darrer bastió de Roma a Occident, farem aquesta deconstrucció dels tòpics romans al situar-los sota la lupa de l'historiador, l'especialista Dr. Carles Buenacasa.

PROGRAMA:

►“Jo, Claudi”: la figura de l’emperador en la ficció respon a la realitat historiogràfica?
►El temps d’oci a Roma: amor, desamor, banquets, disbauxa i orgies a tot hora?
►El Mur d’Adrià: de debò que els romans només pensaven en la guerra?

AGENDA:

►3 sessions online el dijous 3, 10 i 17 de desembre, de 18.00 a 19.00
►Preu de matrícula: 54€
►Descompte als Amics i Amigues del Club del Museu Egipci de Barcelona

ENCARA NO PERTANYS AL NOSTRE CLUB D’AMICS I AMIGUES?
INFORMA-TE’N I ADHEREIX-T'HI AL WEB DEL MUSEU! (LINK A LA BIO)

#museuegipci #museoegipcio #tornemalsmuseus #cursonline #agendacultural #laculturacura #lacultuessegura #laculturaemtoca

Des de la teva infantesa, la cultura ha estat al teu costat, acompanyant-te per ajudar-te a avançar, per fer-te emociona...
16/11/2020

Des de la teva infantesa, la cultura ha estat al teu costat, acompanyant-te per ajudar-te a avançar, per fer-te emocionar, per ensenyar-te un munt de coses. En definitiva, formant part de tu.

Una dada a tall d’exemple: en moltes ocasions, ens arriben persones al Museu Egipci de Barcelona explicant-nos que, quan eren uns infants, varen visitar-nos amb l’escola, i que des d’aleshores no només s’han sentit fascinades per l’antic Egipte, sinó que guarden un record entranyable del nostre Museu. Per què? Perquè formem part de les seves vides.

Ara, la cultura està travessant uns moments difícils i et necessita més que mai.

I nosaltres, el Museu Egipci de Barcelona, també. Per això som un dels impulsors de @laculturaemtoca

SI LA CULTURA ET TOCA, ARA ET TOCA A TU.
CAMPANYA DE SUPORT A LA CULTURA EN L’ERA COVID-19.

Compra, difon i dóna el teu suport. Així retornaràs a la cultura tot el que sempre t’ha aportat, fins i tot durant el confinament i el post-confinament.

Què pots fer per a nosaltres? Molt fàcil! Visita’ns adquirint les entrades al nostre web (link a la Bio), fes-te Amic o Amiga del Museu, compra els regals de Nadal a la nostra Botiga-Llibreria online, i un llarg etcètera de possibilitats.

NO ET QUEDIS AL MARGE I MOBILITZA’T PER SALVAR LA CULTURA!

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #tornemalsmuseus #lacultuessegura #laculturaemtoca

A partir d'aquest cap de setmana ampliem els nostres horaris i passem a obrir els diumenges!Ja veus que t'ho posem ben f...
06/11/2020
BARCELONAUTES / MUSEU EGIPCI BARCELONA

A partir d'aquest cap de setmana ampliem els nostres horaris i passem a obrir els diumenges!

Ja veus que t'ho posem ben fàcil perquè vinguis a visitar-nos de forma segura i, ara també, amb uns horaris que et permetran venir el diumenge.

Mira aquest vídeo de Barcelonautes per anar fent boca de tot el que podràs descobrir quan vinguis al Museu Egipci de Barcelona!

https://www.youtube.com/watch?v=VQ1YSby273Y

Barcelonautes visita el Museu Egipci per apropar-se a les novetats en expossicions, cursos i tallers que ofereix als ciutadans de Barcelona.

ES- Tras haber visto la Corona Blanca y la Roja, ¿adivinas cuál toca ahora?En efecto, la resultante de unir ambas: la Do...
23/10/2020

ES- Tras haber visto la Corona Blanca y la Roja, ¿adivinas cuál toca ahora?

En efecto, la resultante de unir ambas: la Doble Corona. Documentada desde los albores de la historia faraónica, y aun poderla llevar algunas deidades como tocado propio (caso de la diosa Mut y del dios Atum), lo cierto es que la Doble Corona suelen portarla los monarcas egipcios, en clara alusión simbólica a la unión territorial y política del Alto y del Bajo Egipto.

En la imagen que hoy te mostramos, la luce Horus en tanto que sucesor de su padre, Osiris, y legítimo faraón de Kemet.

Ven a ver esta pieza y el resto de la colección del Museu Egipci de Barcelona. Planifica tu visita consultando nuestra web (link en la Bio).

CA- Un cop vistes la Corona Blanca i la Vermella, endevines quina toca ara?

En efecte, la resultant d’unir ambdues: la Doble Corona. Documentada des dels albors de la història faraònica, i malgrat portar-la algunes deïtats com a tocat propi (cas de la deessa Mut i del déu Atum), el cert és que la Doble Corona acostumen a dur-la els monarques egipcis, en clara al·lusió simbòlica a la unió territorial i política de l’Alt i del Baix Egipte.

A la imatge que avui et mostrem, la llueix Horus en tant que successor del seu pare, Osiris, i legítim faraó de Kèmit.

Vine a veure aquesta peça i la resta de la col·lecció del Museu Egipci de Barcelona. Planifica la teva visita consultant el nostre web (link a la Bio).

#museuegipci #museoegipcio #corona #crown #faraó #faraón #pharaoh #Horus #tornemalsmuseus #laculturacura

ES- CIERRE TEMPORAL LOS DÍAS 14 Y 15 DE OCTUBREOs informamos que el Museu Egipci de Barcelona cerrará temporalmente sus ...
13/10/2020

ES- CIERRE TEMPORAL LOS DÍAS 14 Y 15 DE OCTUBRE

Os informamos que el Museu Egipci de Barcelona cerrará temporalmente sus puertas los días 14 y 15 de octubre debido a un acto privado que se celebrará en sus instalaciones. Rogamos disculpéis las molestias ocasionadas.

A partir del viernes 16 de octubre, volveremos a estar abiertos en los horarios habituales: de lunes a sábado, de 11h a 15h y de 16h a 19h domingos, cerrado.

CA- TANCAMENT TEMPORAL ELS DIES 14 I 15 D'OCTUBRE

Us informem que el Museu Egipci de Barcelona tancarà temporalment les seves portes els dies 14 i 15 d’octubre per un acte privat que es celebrarà a les seves instal•lacions. Preguem que disculpeu les molèsties ocasionades.

A partir del divendres 16 d’octubre, tornarem a estar oberts en els horaris habituals: de dilluns a dissabte, d'11.00 a 15.00 i de 16.00 a 19.00 diumenges, tancat.

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #ultimahora

ES- ¿Para qué? Para no perderte los dos cursos que estrenamos este lunes y martes.INTRODUCCIÓN AL EGIPTO FARAÓNICO. Inic...
26/09/2020

ES- ¿Para qué? Para no perderte los dos cursos que estrenamos este lunes y martes.

INTRODUCCIÓN AL EGIPTO FARAÓNICO. Inicio: lunes 28/09 a las19h

Compendio de todo lo que debes saber sobre Egiptología. Conocerás la dilatada y apasionante historia faraónica, te familiarizarás con los enigmáticos jeroglíficos, entenderás los entresijos de la compleja religión de los antiguos egipcios, te recrearás con sus bellas y eternas creaciones artísticas y arquitectónicas…

LOS PAPIROS DE OXIRRINCO. Inicio: martes 29/09 a las 19h

Es un logro arqueológico tan importante como desconocido. Por ello quizá no sepas que el hallazgo de los llamados papiros de Oxirrinco cambió la visión que se tenía del Egipto tardío. Descubre desde dentro cómo era una ciudad egipcia bajo la dominación grecorromana.

►Nuestros cursos son presenciales y están impartidos por egiptólogos. Más info en la web (búscanos en la bio).

CA- ¿Per a què? Per no perdre’t els dos cursos que estrenem aquest dilluns i dimarts.

INTRODUCCIÓ A L’EGIPTE FARAÒNIC Inici: dilluns 28/09 a les 19.00

Compendi de tot el que has de saber sobre Egiptologia. Coneixeràs la dilatada i apassionant història faraònica, et familiaritzaràs amb els enigmàtics jeroglífics, entendràs fil per randa la complexa religió dels antics egipcis, et recrearàs amb les seves belles i eternes creacions artístiques i arquitectòniques...

ELS PAPIRS D’OXIRRINC Inici: dimarts 29/09 a les 19.00

És una fita arqueològica tan important com desconeguda. Per això potser no saps que la troballa dels anomenats papirs d’Oxirrinc canvià la visió que es tenia de l’Egipte tardà. Descobreix des de dins com era una ciutat egípcia en temps de la dominació grecoromana.

►Els nostres cursos són presencials i estan impartits per egiptòlegs. Més info al web (busca’ns a la bio).

#museuegipci #museoegipcio #egiptologia #curs #curso #laculturaessegura

ES- Días atrás te hablamos de la corona blanca o Hedyet. Hoy le toca el turno a la roja, la cual vemos aquí coronando la...
14/09/2020

ES- Días atrás te hablamos de la corona blanca o Hedyet. Hoy le toca el turno a la roja, la cual vemos aquí coronando la cabeza de Neith.

Esta corona, documentada por primera vez en un fragmento cerámico de Nagada (I o II, dependiendo del autor), estuvo asociada al Bajo Egipto y fue denominada por los antiguos egipcios de distintos modos, en función del contexto: ‘Desheret’ (La Roja), ‘Uert’ (La Grande) o ‘Net’ (en alusión a la citada Neith, diosa oriunda de la ciudad de Sais), entre otros nombres.

Aunque insistamos en que su color característico es el rojo, algunos textos se refieren a ella como poseedora de una tonalidad verde, un matiz que ya nos habíamos encontrado al tratar de la corona blanca. Es decir, la presunción en ambas coronas de un color primigenio verde vendría motivada por haber sido confeccionadas en sus inicios con elementos vegetales.

CA- Uns dies enrere et vàrem parlar de la corona blanca o Hedjet. Avui és el torn de la vermella, la qual veiem aquí coronant el cap de Neit.

Aquesta corona, documentada per primer cop en un fragment ceràmic de Nagada (I o II, segons el autor), estigué associada al Baix Egipte i fou denominada pels antics egipcis de distintes maneres, en funció del context: ‘Desheret’ (La Vermella), ‘Uert’ (La Gran) o ‘Net’ (en al•lusió a l’esmentada Neit, deessa originària de la ciutat de Saïs), entre d’altres noms.

Tot i que insistim en què el seu color característic és el vermell, alguns textos s’hi refereixen com a posseïdora d’una tonalitat verda, un matís amb què ja ens havíem trobat al tractar de la corona blanca. És a dir, la presumpció en ambdues corones d’un color primigeni verd vindria motivada a l’haver estat confeccionades en els seus inicis amb motius vegetals.

#museuegipci #museoegipcio #corona #crown #Neith #tornemalsmuseus #laculturacura

CA- Aquesta setmana ens ha visitat l’egiptòloga britànica Joann Fletcher, professora del Departament d’Arqueologia de la...
10/09/2020

CA- Aquesta setmana ens ha visitat l’egiptòloga britànica Joann Fletcher, professora del Departament d’Arqueologia de la Universitat de York. A més de ser autora de nombrosos llibres i d’articles especialitzats, Fletcher és una gran comunicadora, essent habitual la seva presència als mitjans.

Aquí la veiem en un moment de la seva visita, en una de les sales del Museu Egipci de Barcelona i acompanyada per la Directora de l’entitat, qui va fer de ‘cicerone’ mostrant-li la nostra fabulosa col•lecció faraònica.

Sempre encantats de rebre personalitats reconegudes dins el món de l’Egiptologia i l’Arqueologia!

ES- Esta semana nos ha visitado la egiptóloga británica Joann Fletcher, profesora del Departamento de Arqueología de la Universidad de York. Además de autora de numerosos libros y artículos especializados, Fletcher es una gran comunicadora, siendo habitual su presencia en los medios.

Aquí la vemos en un momento de su visita, en una de las salas del Museu Egipci de Barcelona y acompañada por la Directora de la entidad, quien hizo de ‘cicerone’ mostrándole nuestra fabulosa colección faraónica.

¡Siempre encantados de recibir a personalidades reconocidas del mundo de la Egiptología y la Arqueología!

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #egiptologia #egiptologos #egiptología20 #egyptology #egyptologist #egyptologists #joannfletcher_ #laculturaessegura #tornemalsmuseus

CA- Molt i molt satisfets de veure mares amb nens i nenes fent activitats educatives a les sales del Museu Egipci de Bar...
02/09/2020

CA- Molt i molt satisfets de veure mares amb nens i nenes fent activitats educatives a les sales del Museu Egipci de Barcelona.

Ens encanta que vingueu tan ben organitzats!

I recordeu que ens podeu venir a visitar de dilluns a dissabte, d'11.00 a 19.00; diumenges, tancat.

ES- Muy y muy satisfechos de ver a madres con niños y niñas haciendo actividades educativas en las salas del Museu Egipci de Barcelona.

¡Nos encanta que vengáis tan bien organizados!

Y recordad que nos podéis venir a visitar de lunes a sábado, de 11h a 19h; domingos, cerrado.

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #activitats #actividades #activities #laculturaessegura #laculturacura #tornemalsmuseus

ES- Hoy te presentamos la corona Hedyet, cuya forma troncocónica alta y extremo redondeado la dotan de un aspecto simple...
01/09/2020

ES- Hoy te presentamos la corona Hedyet, cuya forma troncocónica alta y extremo redondeado la dotan de un aspecto simple, pero inconfundible. Aquí la vemos coronando la cabeza del dios Osiris.

Sus orígenes se remontan a los albores de la historia faraónica. En época protodinástica la identificamos en monarcas tinitas como el célebre Narmer; algo más tarde, seguirá presente en los Textos de las Pirámides de Reino Antiguo; y posteriormente se referirán a ella ciertos pasajes de los Textos de los Sarcófagos de Reino Medio y del Libro de los Muertos del Reino Nuevo.

Sin embargo, pese a su antigüedad, a su extenso uso y al amplio registro documental e iconográfico donde se halla recogida y representada, actualmente no está claro con qué material se confeccionaba, aunque es harto probable que fuera a partir de elementos vegetales que le otorgarían un tono verdoso. Sea como fuere, cuando veas esta corona policromada, fíjate que es blanca en tanto que color representativo del Alto Egipto.

CA- Avui et presentem la corona Hedjet, la forma troncocònica de la qual, alta i culminada per un extrem arrodonit, la dota d’un aspecte simple, però inconfusible. Aquí la veiem coronant el cap del déu Osiris.

Els seus orígens es remunten als albors de la història faraònica. En època protodinàstica la identifiquem en monarques tinites com el cèlebre Narmer; poc després seguirà present als Textos de les Piràmides de Regne Antic; i posteriorment s’hi referiran certs passatges dels Textos dels Sarcòfags de Regne Mitjà i del Llibre dels Morts del Regne Nou.

Malgrat la seva antiguitat, el seu ús estès i l’ampli registre documental i iconogràfic on es troba recollida i representada, actualment segueix sense esclarir-se el material amb què es confeccionava, si bé és molt probable que ho fos a partir d’elements vegetals que l’hi atorgarien un to verdós. Sigui com sigui, quan vegis aquesta corona policromada, fixa’t que és blanca, denotant així el color representatiu de l’Alt Egipte.

#museuegipci #museoegipcio #corona #crown #Osiris #tornemalsmuseus #laculturacura

ES- En la entrega de hoy de la serie dedicada a las coronas, nos ocupamos de la elegante Shuty. Compuesta por dos largas...
24/08/2020

ES- En la entrega de hoy de la serie dedicada a las coronas, nos ocupamos de la elegante Shuty. Compuesta por dos largas y estilizadas plumas de halcón (no confundir con las de avestruz, emblema del que hablaremos otro día), la Shuty simbolizaba la dualidad, significando en el ámbito territorial la unión del Alto y del Bajo Egipto, sin pasar por alto sus connotaciones celestiales y estelares.

Aunque los indicios más tempraneros de la Shuty datan de Reino Antiguo y se concentran iconográficamente en la figura del monarca (caso de Esnofru, faraón de la dinastía IV), fue a partir del Reino Nuevo que su uso se extendió ampliamente, hasta el punto de desmarcarse del rey. Así, identificamos este tipo de corona en las Divinas Adoratrices, en sacerdotisas y en mujeres de la realeza, sin olvidar que también la portaban deidades del panteón egipcio, tanto femeninas (Renenutet, Isis-Sothis, Uerethekau), como masculinas (caso del Horus de Hierakómpolis o del dios Amón, al que vemos en imagen).

CA- A l’entrega d’avui de la sèrie dedicada a les corones, ens ocupem de l’elegant Shuti. Formada per dues llargues i estilitzades plomes de falcó (no confondre amb les d’estruç, emblema del qual us parlarem un altre dia), la Shuti simbolitzava la dualitat, significant en l’àmbit territorial la unió de l’Alt i del Baix Egipte, sense passar per alt les seves connotacions celestes i estel•lars.

Tot i que els indicis més primerencs de la Shuti daten de Regne Antic i es concentren iconogràficament en la figura del monarca (cas d’Esnofru, faraó de la dinastia IV), fou a partir del Regne Nou que el seu ús s’estengué àmpliament, fins al punt de desmarcar-se del rei. Així, identifiquem aquest tipus de corona en les Divines Adoratrius, en sacerdotesses i en dones de la reialesa, sense oblidar que també la duien deïtats del panteó egipci, tant femenines (Renenutet, Isis-Sothis, Uerethekau), com masculines (cas de l’Horus de Hieracòmpolis o del déu Amon, a qui veiem a la imatge).

#museuegipci #museoegipcio #egyptianmuseum #corona #crown #Amon #tornemalsmuseus #laculturacura

Dirección


Autobús: 7, 22, 24, 39, 47, H10, V15, V17 i B24 Metro: L2, L3 i L4 Passeig de Gràcia. L1 Plaça Catalunya. L5 DiagonalRENFE: Passeig de Gràcia o Plaça CatalunyaFGC: Provença o Plaça Catalunya

Horario de Apertura

Lunes 11:00 - 19:00
Martes 11:00 - 19:00
Viernes 11:00 - 19:00
Sábado 11:00 - 19:00

Teléfono

+34 93 488 01 88

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Museu Egipci de Barcelona publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato El Museo

Enviar un mensaje a Museu Egipci de Barcelona:

Videos

Museos cercanos

Comentarios

Hola, us deixo un nou projecte que ja a començat ha fer-se realitat. Amb el vostre suport i la de la resta de la gent aconseguirem fer aquest somni realitat. Una aplicació web que podreu utilitzar en els vostres cursos, activitats, escola, espediciones... d'una manera senzilla. Podeu entrar a l'enllaç per optener més informació i donar suport al projecte. Moltes gràcies! https://www.lanzanos.com/proyectos/kirbian-app-jeroglificos/
Opinion : Y si lo imposible se hace posible: La rueda en Egipto se entiende que se conoció sobre el siglo XVI antes de nuestra era , con ello el tema de las construcciones en Egipto por norma anteriores a este echo lleva a los arqueólogos como arquitectos a no entender las construcciones ante de la rueda.. !Se equivocan! no por la rueda sino por no molestarse en pensar un momento en sus instrumentos de construcción, están mas que a la vista, tanto que no se ven. Hay un detalle que aporta las pruebas de como se llevaron a cavo los traslados tan monumentales e imposibles sobre todo sin la rueda. ese detalle esta en los libros de ciencia y arqueología 1**(Una vez que se había seleccionado la pieza de granito, su corte se realizaba trabajando la piedra dura con bolas de dolorita de 12 a 55 cm de diámetro con un peso promedio de 6 kilos. Revista Egiptomania). Este tema tiene la clave del traslados de las piezas monumentales, desde la era industrial se usan en muchos de los instrumentos los rodamientos , esto que hoy en día todos entendemos su función ( o casi todos) no se nos pasa por la cabeza de que en aquellas épocas ( antes de la rueda) pudiera ser el medio para el traslado de todas o todos los grandes pesos . No es difícil entender que vieran que las bolas de Dolorita podían rodad , de hay la construcción de carros-plataformas de maderas de cedro del libano de una altura de 20 centímetros ( mas que menos) de 20-30 cuadrados donde ca-viera una bola de dolorita estando engrasado el cajón- plataforma, donde se movería para evitar que el roce la acabara quemando, esto no seria mas que un rudimentario rodamiento el cual seria mas que suficiente para mover cualquier peso dependiendo de las plataformas que se pusieran para ello. Esta en nuestra mente el desierto, no se nos ocurre que el suelo del camino para trasportar las rocas o Obeliscos sea todo de roca, caminos de tierra o que se crearan carreteras como hizo Roma en todo ( o casi ) su Imperio. si añadimos a todo esto una linea central de un metro echa de mármol sobresaliendo su lado eterno unos centímetros la guía -carril seria perfecta para que el arrastre sea plausible y reducido. si añadimos a ello yuntas de bueyes, ( hay concursos de arrastres hoy en día donde nos sorprendería el poder de arrastre de los bueyes,como reportajes en "Asia" donde los bueyes tienen una actuación muy importante en su economía. como se ve en dibujos en Egipto arando. ).. Este tema da que pensar ,, y mucho, lastima que se cargue muchas teorías como el mito de lo Im/posible que arrastra todo lo referente a Egipto y sus grandes obras. La lógica si es sencilla y aplicable a pocos interesa ya que no vende. sin mas que añadir,,, solo pido que dejemos la mente en blanco y nos imaginemos este tema o forma de lo que pudo ser.
Modi-Modi
Museo Egipcio de Barcelona Nueva entrada en mi Web. Saludos! https://andygarmont.wordpress.com/2019/05/01/museo-egipcio-de-barcelona/
Mis felicitaciones al formidable equipo del Museo Egipcio de Barcelona y a su propietario el Sr. Jordi Clos por tan magnífica colección!
Os dejo este link para que participéis ya sea con donaciones o compartiendo el contenido para que este proyecto salga a la luz en poco tiempo. Sera la primera App de jeroglíficos egipcios en el cual escribiremos con nuestro propio teclado y directamente aparecerán las palabras egipcias correctamente, con su corrector gramatical, diccionario, etc... queremos llegar a Universidades y expertos, pero también a todo tipo de aficionado. Muchas gracias de ante mano.🥰
Hola podrías comentar las nuevas adquisiciones, algunas relacionadas con los faraones Amenhotep III y Hatshepsut. Gracias.
Palau Notícies
El Meu Carrer
Ninguna opinión, comentario al respecto de los importantes acontecimientos acaecidos hoy en Catalunya???
Mi pastel de cumpleaños
Bon día! Una pregunta, el Museu Egipci de Barcelona se acoge a la iniciativa de la entrada gratuita los primeros domingos de cada mes? Gracias!