Museum van Decoratieve Kunsten

Museum van Decoratieve Kunsten Het Museum van Decoratieve Kunsten is een museum in Barcelona. Dit historische museum heeft een collectie Europese decoratieve kunst van de middeleeuwen tot de industriële revolutie.

In 1995 werd het museum uitgebreid met design. Het is daarmee het eerste museum dat gericht is op het behoud en de tentoonstelling van Spaans industrieel design. De collecties variëren van industriële vormgeving en decoratieve kunstvoorwerpen, die schenkborden, serveertafels, meubels, behang, klokken, tapijten en glaswerk bevat.Samen met het Museum van Decoratieve Kunsten  en het Textiel en kledingmuseum maakt het deel uit van de Design Hub . Oorspronkelijk zat deze hub in het Koninklijk Paleis van Pedralbes in Barcelona.  Deze Design Hub is sinds 2008 gevestigd in Plaça de les Glòries Catalanes 37, Barcelona, SpanjeGeschiedenisHet museum opende in 1932 in het Palau Reial de Pedralbes. De oorsprong ervan dateert echter van eerder, namelijk van de Wereldtentoonstelling van 1888 gehouden in Barcelona. Na dit evenement bracht de gemeenteraad verschillende collecties onder in nieuwe museums en culturele centra. In 1902 kreeg het Museum van Decoratieve Kunst en Archeologie (Museu d'Art Decoratiuni Arqueològic) onderdak in het oude wapenmagazijn van de citadel. Josep Puig, architect en bouwkundig adviseur van Barcelona ontwierp en plande het museum over de gehele linie.In 1932 onderging het museum een complete herstructurering. De collecties werden verplaatst naar Montjuïc en maakten deel uit van het Nationale kunstmuseum van Catalonië enerzijds en het Museum voor Archeologie van Catalonië anderzijds. Objecten die niet klasseerbaar waren onder Schone Kunsten of archeologisch materiaal, werden bij besluit van de Junta de Museus (een bestuursraad) ondergebracht in het Paleis van Pedralbes en vormde het Museum voor Decoratieve Kunst.

Funcionando como de costumbre

Dirección

Barcelona

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Museum van Decoratieve Kunsten publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.