Literaturmuseum der Moderne

Literaturmuseum der Moderne Het Literaturmuseum der Moderne is een museum voor moderne Duitstalige literatuur gevestigd in het Duitse Marbach en geopend in 2006, dat samen met het Schiller-Nationalmuseum onderdeel is van het Deutsches Literaturarchiv Marbach .Het gebouw werd ontworpen door de Britse architect David Chipperfield en won in 2007 de Stirling Prize van het Royal Institute of British Architects.

Het ligt op een rotsplateau in een parkachtige omgeving bekend als de Schillerhöhe, vrij dicht bij het centrum van Schillers geboortestad.Het LiMO herbergt 20e-eeuwse literatuur. Belangrijke originele manuscripten die in het museum bewaard worden, zijn die van Het proces van Franz Kafka, De steppewolf van Hermann Hesse en Berlin Alexanderplatz van Alfred Döblin. Tot de curiosa van het museum behoren de dodenmaskers van onder anderen Hermann Hesse en Friedrich Nietzsche.Externe link David Chipperfield Architects completes art museum in Germany, World Architecture News, 29 november 2006

Wie gewohnt öffnen

Adresse

Marbach Am Neckar

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Literaturmuseum der Moderne erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Das Museum Kontaktieren

Nachricht an Literaturmuseum der Moderne senden: