Literaturmuseum der Moderne

Literaturmuseum der Moderne Literaturmuseum der Moderne er et litteraturmuseum i Marbach, Friedrich von Schillers fødeby, som ble høytidelig åpnet i juni 2006. Det ligger i umiddelbar nærhet av Schiller-Nationalmuseum fra 1903, Deutsches Literaturarchiv og Collegienhaus.

Den strengt geometriske bygningen er tegnet av den britiske arkitekten David Chipperfield, og museet, som er tenkt som et tempel for tysk skrivekunst, er minimalistisk innredet. Vesentlige deler av museet er under jorden, fordi det er lettere å regulere klimaet der. Museet har 800 000 boktitler i sine magasiner, 50 millioner ark papir og 200 000 gjenstander. Det eier bl.a. originalmanuscriptene til Franz Kafkas Prosessen, komplett med forfatterens overstrykninger, og til Alfred Döblins Berlin Alexanderplatz, men også mer kuriøse gjenstander som Thomas Manns dåpskjole. Det er det eneste museum av sitt slag i Europa, og muligens i verden.

Adresse

Marbach Am Neckar

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Literaturmuseum der Moderne erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Das Museum Kontaktieren

Nachricht an Literaturmuseum der Moderne senden: