Clicky

Neues Museum

Neues Museum Het Neues Museum is een museum gelegen op het Museumsinsel in Berlijn. De officiële opening van het museum werd gehouden op 16 oktober 2009.

Het gebouw werd tussen 1843 en 1855 gebouwd naar een ontwerp van Friedrich August Stüler, een leerling van Karl Friedrich Schinkel. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw zwaar beschadigd.Pas in 1989 werd het gebouw van instorting gered. Na een uitgeschreven competitie die werd gewonnen door architect David Chipperfield werd gestart in 1999 met de reconstructie van het gebouw. Op zaterdag 7 maa

rt en zondag 8 maart 2009 werd het Neues Museum al getoond aan het publiek. Deze reconstructie maakte dat het gebouw werd uitgeroepen tot gebouw van het jaar 2011 en Chipperfield laureaat werd van de European Union Prize for Contemporary Architecture.De collectie bestaat uit de archeologische verzamelingen van het Ägyptisches Museum en Papyrus Collectie, het Museum van de Prehistorie en de Vroege Geschiedenis en andere Klassieke verzamelingen.Een van de hoogtepunten van de collectie is het beeld "De buste van de Egyptische Koningin Nefertiti".

Wie gewohnt öffnen

Adresse

Bodestrasse 1
Berlin
10178

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Neues Museum erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

x

Andere Geschichtsmuseum in Berlin (alles anzeigen)

Neues Museum Neues Museum Neues Museum Berlin 新博物館 Neues Museum Pergamonmuseum Vorderasiatisches Museum Berlin Ägyptisches Museum Berlin Museo egizio di Berlino Det egyptiske museum i Berlin Museo Egipcio de Berlín Pergamonmuseum Neues Museum Museu do Antigo Oriente Próximo Museo dell'Asia Anteriore